Noget af det fede ved at blogge om mad, er at jeg må skrive om lige hvad jeg vil. Inspirationen til dagens ret er et mad-minde. For mange år siden rejste jeg rundt i Kina i 2 måndeder. Dengang var det ikke så nemt. Nogen gange var det heller ikke så nemt lige at finde et ordentligt måltid mad, og i alt fald slet ikke et måltid mad, der smagte sådan som det man mest havde lyst til at spise. Det blev til en del nudelsuppe ved gadekøkkener i vejkryds, mens vi ventede på et eller andet transportmiddel, der godt ville have os med op og køre. En dag langt ude på landet i det sydøstlige Kina ville skæbnen, at de råvarer der var til rådighed var tomat, æg, forårsløg og ris. Det blev til lynstegt æg og tomat med hvide ris til og et drys forårsløg. For mig smagte det ganske enkelt himmelsk. En helt igennem enkel og gennemskuelig ret, som det viste sig, var lige det jeg havde lyst til. Blomkålsrisen er i dagens anledning spiffet lidt op med frisk chili og dukkah, men æg og tomat er holdt helt enkelt og mildt, som modspil til de meget spicy blomkålsris.
3 portioner
Du skal bruge:
- 30 g dukkah
- 350 g blomkålsris
- 1 stk frisk chili
- 7 stk æg
- 300 g tomat
- 30 g forårsløg
- 1 tsk sukrin gold
- salt og peber
- smør og kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- ved middel varme steg blomkålsris og finthakket chili i kokosolie i ca. 8 min
- de sidste 2 min tilsættes dukkaen gem lidt til at drysse med til sidst
- hold eventuelt blomkålssrisene varme i ovnen, hvis du ikke har to pander og hader at multi-taske
- skær forårsløg fint
- pisk æggene sammen i en skål
- skær tomaterne i tern
- i halvt smør og halvt kokosolie skal du scramble æggene ved middel varme, det betyder at du skal røre i æggene hele tiden til de ikke er flydende mere
- tøm dem over på en tallerken og gør panden ren for æggesnulder
- tilsæt lidt smør og steg tomaterne ved middel varme til de bliver bløde men ikke helt til smadder, tilsæt sukrinen til sidst
- hæld æggene tilbage til tomaterne og bland det blidt.
- giv æg/tomat et drys salt og peber
- drys med hakket forårsløg og server æg/tomat med dukkah-ris
Når du lige får lidt rutine, så kan du seriøst lave denne ret på 20 min og den smager helt forrygende. Min kæreste syntes ikke den var det mindste tøset og sagde “hey! det kan jeg også godt lave” og det kan han også 🙂