Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Lynstegt æg og tomat med dukkah ris

17/08/2015 By Dorrit Nørgaard

Lynstegt tomat og æg med dukkah-ris

Lynstegt tomat og æg med dukkah-ris

Noget af det fede ved at blogge om mad, er at jeg må skrive om lige hvad jeg vil. Inspirationen til dagens ret er et mad-minde. For mange år siden rejste jeg rundt i Kina i 2 måndeder. Dengang var det ikke så nemt. Nogen gange var det heller ikke så nemt lige at finde et ordentligt måltid mad, og i alt fald slet ikke et måltid mad, der smagte sådan som det man mest havde lyst til at spise. Det blev til en del nudelsuppe ved gadekøkkener i vejkryds, mens vi ventede på et eller andet transportmiddel, der godt ville have os med op og køre. En dag langt ude på landet i det sydøstlige Kina ville skæbnen, at de råvarer der var til rådighed var tomat, æg, forårsløg og ris. Det blev til lynstegt æg og tomat med hvide ris til og et drys forårsløg. For mig smagte det ganske enkelt himmelsk. En helt igennem enkel og gennemskuelig ret, som det viste sig, var lige det jeg havde lyst til. Blomkålsrisen er i dagens anledning spiffet lidt op med frisk chili og dukkah, men æg og tomat er holdt helt enkelt og mildt, som modspil til de meget spicy blomkålsris.

3 portioner

Du skal bruge:

  • 30 g dukkah
  • 350 g blomkålsris
  • 1 stk frisk chili
  • 7 stk æg
  • 300 g tomat
  • 30 g forårsløg
  • 1 tsk sukrin gold
  • salt og peber
  • smør og kokosolie til stegning

Sådan gør du:

  • ved middel varme steg blomkålsris og finthakket chili i kokosolie i ca. 8 min
  • de sidste 2 min tilsættes dukkaen gem lidt til at drysse med til sidst
  • hold eventuelt blomkålssrisene varme i ovnen, hvis du ikke har to pander og hader at multi-taske
  • skær forårsløg fint
  • pisk æggene sammen i en skål
  • skær tomaterne i tern
  • i halvt smør og halvt kokosolie skal du scramble æggene ved middel varme, det betyder at du skal røre i æggene hele tiden til de ikke er flydende mere
  • tøm dem over på en tallerken og gør panden ren for æggesnulder
  • tilsæt lidt smør og steg tomaterne ved middel varme til de bliver bløde men ikke helt til smadder, tilsæt sukrinen til sidst
  • hæld æggene tilbage til tomaterne og bland det blidt.
  • giv æg/tomat et drys salt og peber
  • drys med hakket forårsløg og server æg/tomat med dukkah-ris

DSC_9892

Når du lige får lidt rutine, så kan du seriøst lave denne ret på 20 min og den smager helt forrygende. Min kæreste syntes ikke den var det mindste tøset og sagde “hey! det kan jeg også godt lave” og det kan han også 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 801 times, 10 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, LCHF, Ultra hurtigt

« Dukkah kylling
Fiskefrikadeller med chia og bacon »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR