Ugens LCHF madplan fra mindfulmad.dk tager udgangspunkt i, at vi er 2 voksne, der lever efter LCHF-principperne. Henrik har diabetes type 1 og har normaliseret sit blodsukker gennem denne tilgang. Det vil sige at hans langtidsblodsukker er indenfor normalområdet for en rask person. Dorrit spiser LCHF for velvære og fordi hun godt kan lide maden. Vi er ikke på kur, vi holder ikke pauser fra LCHF, dette er vores livsstil. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
FORSLAG TIL MORGENMAD:
Husets standard morgenmad bestående af æg, tilberedt som du bedst kan lide dem, 2 brunchpølser og en LCHF bolle med ost eller kødpålæg.
Ønsker du en striks morgenmad, Kan du f.eks spise 2 skiver kernebrød(ialt 50 g) 2 blødkogte æg, 1 skive ost(20 g) 2 tsk smør og 50 g radiser. Hertil drak jeg 2 kopper kaffe med i alt 2 spsk piskefløde. Energi: 547 kcal. Protein: 29 g Kulhydrat: 5,2 og Fedt 45 g Hvis jeg spiser dette er jeg fint mæt til frokost.
ALTERNATIV MORGENMAD:
Kokospandekagerne kan du lave med eller uden saucen. Når det skal gå stærkt får vi dem med et lille drys sukrin gold og lidt limesaft. Skal der være dessert kan du smelte lidt mørk chokolade med lidt fløde til en lækker chokoladesauce.
FROKOST:
Frokost er for os næsten altid rester fra aftensmaden. Det er en nem måde at holde LCHF livsstilen simpel på. Når man selv laver al mad fra bunden, er dette en tids besparende løsning. Under kategorien Frokostretter, finder du flere forslag til din frokost. I weekenden spiser vi altid kun 2 måltider, når vi står lidt senere op og der ikke er fuld fart på, så har vi ikke brug for at spise mere end 2 gange. Det giver også både kokken og fordøjelsessystemet en lille pause.
MANDAG:
Kålpandekagen er super sund, super nem og rigtig lækker. Vi spiser den oftest til aftensmad, men den kan også snildt bruges til morgenmad.
TIRSDAG:
Broccolifad med kylling er en af de mest elskede opskrifter på bloggen.
ONSDAG:
Cheeseburgersuppe i Crockpot – har du ingen Crockpot kan du lave suppen i en almindelig gryde og simre den, tilsæt eventuelt lidt ekstra væske. Ønsker du dig en Crockpot har jeg skrevet en guide til, hvordan du vælger den rigtige.
TORSDAG:
Dukkah kylling smager godt sammen med en simpelt grøn salat.
FREDAG:
Fiskefrikadeller med chia og bacon – hak lidt bacon i din fiskefars, det løfter den til uanede højder. Rør en lækker remoulade til og spis med dampede grøntsager.
LØRDAG:
Græsk bøf med spinat og feta– her om vinteren kan jeg godt lide at spise den med blomkålsris. Om sommeren er det godt med græsk salat.
SØNDAG:
Squashnudler med laks og reje-tomatsauce
LIDT SØDT TIL WEEKENDEN.
Rabarberkage med marcipan – Hvis du ikke er velsignet med rabarber i fryseren så brug frosne hindbær eller brombær – eller den der frosne skovbærblanding man kan få. – Jeg synes ikke man kan smage at denne kage er sukkerfri.
Skriv et svar