På trods af den alt for kølige sommer, trives krydderurterne i altankasserne og kalder på at blive brugt i lækre retter. Sidste år anskaffede jeg en salvie, egentlig mest fordi jeg synes den dufter fantastisk godt. I nogen år, har det været en af mine ynglings dufte, når jeg har lavet spa-produkter og cremer. I maden derimod, har jeg ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle stille op med den. Svinemørbrad og salvie er bedste venner, så derfor skal du prøve denne LCHF mørbrad med salvie og timian. Du bliver vild med den.
3 personer:
Du skal bruge:
- 1 svinemørbrad (min var 400 g afpudset)
- 100 g bacon i tern
- 150 g frisk tomat
- 50 g løg
- 1 fed hvidløg
- 5-6 blade frisk salvie
- et par kviste frisk timian
- 3/4 dl hvidvin- kan erstattes med kyllingefond
- 3/4 dl kyllingefond
- 1 dl fløde
- salt og peber
- jævn eventuelt saucen med ½ tsk johannesbrødkernemel
Til squash spaghettien
- 500 g squash (som tilbehør)
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Squash spaghetti:
3 personer:
- Skær squash i strimer med en julienneskræller, spiralizer eller noget andet der kan få det til at ligne pastebånd. Jeg har altid kun haft en julienneskræller, og den fungerer helt ok for mig, og så fylder den ikke særlig meget i skuffen
- undgå at skære bånd af kernerne, det bliver ikke så godt
- læg dem i en skål og drys dem med 1 tsk salt
- Lad squashen trække ½ time – tag dem op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
- når du skal tilberede squashen skal du smelte smørret, sammen med olivenolie på en pande, det sskal ikke blive brunt, skru ned på halv varme
- kom squashen på panden og skru ned på medium varme, den skal ikke tage farve, men tilberedes forsigtig i 5 min, mens du vender rundt i den engang imellem, jeg bruger en stegepincet, det er skånsomt og nemt
- Serveres til næsten alle kød og fiskeretter
Tilberedning af mørbrad:
- steg bacon til den er lige nøjagtig sprød, tag det op af panden og lad baconfedtet blive tilbage
- skær svinemørbradden i passende “bøffer” sæt dem op på skærefladen og pres dem lidt ud med håndroden, krydr dem med salt og peber på begge sider
- skær løg i tern og sauter der i baconfedtet. Løget skal ikke blive brunt, bare blødt og blankt, når løget er ved at være tilpas, så tilsæt hakket salvie og timian, jeg hakker det bare groft, for det synes jeg ser godt ud. Tilsæt også hvidløget som skal være finthakket eller revet. Krydderurter og hvidløg skal kun lige varmes med i ca. 1 min
- tag løgblandingen af panden
- tænd ovnen på 225 grader uden varmluft
- brun mørbradbøfferne i lidt smør, bare lige til de har fået lækker farve
- tag dem op af panden og kog panden af med hvidvinen og lad det reducere til det halve
- hæld kyllingefonden på og lad den koge ind til det halve
- hæld herefter piskefløden på og lad det hele reducere lidt igen.
- hvis du vil jævne saucen lidt kan du drysse ½ tsk johannesbrødkernemel i et tyndt lag ud over overfladen og herefter piske lidt i saucen, det stivner først efter et stykke tid
- læg mørbradbøfferne ned i saucen
- fordel løgblandingen over mørbradden
- fordel stykker af tomat rundt mellem mørbradbøfferne
- sæt panden i ovnen i 15 min – no more no less
- Når mørbradden kommer ud af ovnen så giv den en drys friskkværnet peber, drys med bacon og pynt eventuelt med friske timianblomster
- Jeg har ikke tilsat salt til retten udover det jeg har krydret bøfferne med for den får også salt fra baconen, så det rækker fint for mig
- Retten er fin til at ryge i madpakken til dagen efter
Det her skulle vise sig at blive noget af det lækreste, jeg har spist i lang tid. Det så godt at smagen for en kort tid slettede min hukommelse for al anden mad og jeg kunne kun tænke på, hvornår jeg kunne tillade mig at lave retten igen, så det gør jeg meget snart 🙂
Hvis du er et “pasta-menneske” så bør du også prøve min bolognese med squash-nudler, Skal du have lækker fisk så er squash pasta med laks og reje- tomatsauce vanvittigt lækkert.
Data fra Madlog for 1 portion incl. squashpasta.
Energi: 503 kcal. Protein: 37 g, Kulhydrat 7,7 g, Fedt: 34 g.
Skriv et svar