Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Mørbrad med salvie og timian.

11/06/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF mørbradPå trods af den alt for kølige sommer, trives krydderurterne i altankasserne og kalder på at blive brugt i lækre retter. Sidste år anskaffede jeg en salvie, egentlig mest fordi jeg synes den dufter fantastisk godt. I nogen år, har det været en af mine ynglings dufte, når jeg har lavet spa-produkter og cremer. I maden derimod, har jeg ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle stille op med den. Svinemørbrad og salvie er bedste venner, så derfor skal du prøve denne LCHF mørbrad med salvie og timian. Du bliver vild med den.

3 personer:

Du skal bruge:

  • 1 svinemørbrad (min var 400 g afpudset)
  • 100 g bacon i tern
  • 150 g frisk tomat
  • 50 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5-6 blade frisk salvie
  • et par kviste frisk timian
  • 3/4 dl hvidvin- kan erstattes med kyllingefond
  • 3/4 dl kyllingefond
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • jævn eventuelt saucen med ½ tsk  johannesbrødkernemel

Til squash spaghettien

  • 500 g squash (som tilbehør)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

DSC_9339

Squash spaghetti:

3 personer:

  • Skær squash i strimer med en julienneskræller, spiralizer eller noget andet der kan få det til at ligne pastebånd. Jeg har altid kun haft en julienneskræller, og den fungerer helt ok for mig, og så fylder den ikke særlig meget i skuffen
  • undgå at skære bånd af kernerne, det bliver ikke så godt
  • læg dem i en skål og drys dem med 1 tsk salt
  • Lad squashen trække ½ time – tag dem op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
  • når du skal tilberede squashen skal du smelte smørret, sammen med  olivenolie på en pande, det sskal ikke blive brunt, skru ned på halv varme
  • kom squashen på panden og skru ned på medium varme, den skal ikke tage farve, men tilberedes forsigtig i 5 min, mens du vender rundt i den engang imellem, jeg bruger en stegepincet, det er skånsomt og nemt
  • Serveres til næsten alle kød og fiskeretter

DSC_9343

Tilberedning af mørbrad:

  • steg bacon til den er lige nøjagtig sprød, tag det op af panden og lad baconfedtet blive tilbage
  • skær svinemørbradden i passende “bøffer” sæt dem op på skærefladen og pres dem lidt ud med håndroden, krydr dem med salt og peber på begge sider
  • skær løg i tern og sauter der i baconfedtet. Løget skal ikke blive brunt, bare blødt og blankt, når løget er ved at være tilpas, så tilsæt hakket salvie og timian, jeg hakker det bare groft, for det synes jeg ser godt ud. Tilsæt også hvidløget som skal være finthakket eller revet. Krydderurter og hvidløg skal kun lige varmes med i ca. 1 min
  • tag løgblandingen af panden
  • tænd ovnen på 225 grader uden varmluft
  • brun mørbradbøfferne i lidt smør, bare lige til de har fået lækker farve
  • tag dem op af panden og kog panden af med hvidvinen og lad det reducere til det halve
  • hæld kyllingefonden på og lad den koge ind til det halve
  • hæld herefter piskefløden på og lad det hele reducere lidt igen.
  • hvis du vil jævne saucen lidt kan du drysse ½ tsk  johannesbrødkernemel i et tyndt lag ud over overfladen og herefter piske lidt i saucen, det stivner først efter et stykke tid
  • læg mørbradbøfferne ned i saucen
  • fordel løgblandingen over mørbradden
  • fordel stykker af tomat rundt mellem mørbradbøfferne
  • sæt panden i ovnen i 15 min – no more no less
  • Når mørbradden kommer ud af ovnen så giv den en drys friskkværnet peber, drys med bacon og pynt eventuelt med friske timianblomster
  • Jeg har ikke tilsat salt til retten udover det jeg har krydret bøfferne med for den får også salt fra baconen, så det rækker fint for mig
  • Retten er fin til at ryge i madpakken til dagen efter

Det her skulle vise sig at blive noget af det lækreste, jeg har spist i lang tid. Det så godt at smagen for en kort tid slettede min hukommelse for al anden mad og jeg kunne kun tænke på, hvornår jeg kunne tillade mig at lave retten igen, så det gør jeg meget snart 🙂

Hvis du er et “pasta-menneske” så bør du også prøve min bolognese med squash-nudler, Skal du have lækker fisk så er squash pasta med laks og reje- tomatsauce vanvittigt lækkert.

Data fra Madlog for 1 portion incl. squashpasta.

Energi: 503 kcal. Protein: 37 g, Kulhydrat 7,7 g, Fedt: 34 g.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 4.986 times, 16 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, LCHF Striks, Under 25 g KH om dagen Tags: bacon, candlelight, lchf, squash, svinekød, weekendmad

« LCHF remoulade
Kyllingeburger med hvidløgs-lime dressing. »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR