Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Mørbrad med fløde champignon

23/08/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Mørbrad med fløde champignon

I særlige tilfælde kredser kæresten rundt om køkkenet, som en grib over en halt hest. Så skal vi have noget, som han særlig god kan lide. Mørbrad med fløde champignon, får ham til det hver gang! Decideret sulten har han vist ikke været i et års tid – siden han startede på denne livsstil. Når jeg tænker på de mængder af mad, han kunne sætte til livs førhen og hvad han så spiser i dag, så er der stor forskel. Vi har snakket om, at det må være fordi kylhydrater kan tygges sammen til det rene melklister. Der skal ganske enkelt ikke så meget til, når måltidet er skruet sammen af grove grøntsager og kød og der ikke er sparet på fedtet. Vi portions anretter altid maden, men det er fordi der skal doseres insulin. Det foregår med samme præcision, som når man servicerer et jagerfly og  det ses på blodsukkeret og vi oplever sjældent stigninger i blodsukkeret efter måltider. 3 portioner

Du skal bruge:

Til mørbradden

  • 1 svinemørbrad ca. 500 g
  • 300 g champignon
  • 30 g rødløg
  • 3/4 dl hvidvin kan erstattes af boullion
  • 3/4 dl boullion
  • 1 ½ dl fløde
  • smør til stegning
  • lidt frisk timian eller 2 tsk tørret timian
  • salt peber

DSC_9553

Til tilbehør

  • 120 g bacon
  • 350 g  frosne bønner

Sådan gør du:

  • sæt gang i ovnen varmluft ved 200 grader
  • fordel de frosne bønner i bundter, så det passer til det antal skiver bacon du har, jeg fisker altid de bedste bønner op af posen, dem der er knækkede bruger jeg bare til eksempelvis en salat
  • vikl bacon rundt om hvert bundt, stram den gerne lidt, så et bliver et fast bundt
  • læg bundterne i et ildfast fad og sæt i ovnen – de skal cirka have en halv time – vendes halvvejs, jeg bruger en madpincet- det passer med, at du vender dem, mørbradden skal ind
  • afpuds mørbradden
  • skær den i ca. 2,5 cm stykker
  • læg dem på skærefladen og krydder med salt og peber på begge siden
  • brun kødstykkerne i smør på begge side – de skal ikke stege kun brune
  • læg kødstykkerne i et ildfast fad
  • rengør champignon og skær dem i skiver
  • skær rødløgget i små tern
  • steg  champignon og rødløg let i det fedtstof der er på panden fra mørbradden, tilsæt timianen til sidst
  • fordel champignon og løg over mørbradden
  • kog panden af med vin, boullion og fløde, lad det koge i et par minutter. Hæld det herefter over mørbradden
  • skal have 15-20 min i ovnen ved 200 grader varmluft

Jeg har købt en stak små ildfaste fade i Ikea som jeg nærmest bruger dagligt, de passer perfekt til en portion og ryger nogen gange også i fryseren, hvis jeg laver mad til flere dage. – Og så beklager jeg igen svipseren med den anrettede mad –  nogen gange når man det bare ikke 😉

Retten smager også skønt med grøn bønnemos, spidskålspasta, eller blomkålsris.

Registrer din mad i starten.

Selvom man ikke behøver at tælle og måle på en low carb/LCHF livsstil, så er det en god øvelse at gøre sig – især hvis man har svært ved at føle mæthed og er vant til at skulle spise store mængder mand for at blive mæt. Nogen gange kan mætheden godt indtræffe lidt efter, man er færdig med at spise. Jeg går ind for at veje og portions anrette i alt fald i en periode, til man lige får lidt rutine i den nye livsstil, for i starten kan man ikke køre på rutinen med noget som helst.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.508 times, 6 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, LCHF, Mormormad Tags: candlelight, champignon, lchf, svinekød, weekendmad

« Fiskefrikadeller med chia og bacon
Morgenæg med grønt og dukkah. »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR