I særlige tilfælde kredser kæresten rundt om køkkenet, som en grib over en halt hest. Så skal vi have noget, som han særlig god kan lide. Mørbrad med fløde champignon, får ham til det hver gang! Decideret sulten har han vist ikke været i et års tid – siden han startede på denne livsstil. Når jeg tænker på de mængder af mad, han kunne sætte til livs førhen og hvad han så spiser i dag, så er der stor forskel. Vi har snakket om, at det må være fordi kylhydrater kan tygges sammen til det rene melklister. Der skal ganske enkelt ikke så meget til, når måltidet er skruet sammen af grove grøntsager og kød og der ikke er sparet på fedtet. Vi portions anretter altid maden, men det er fordi der skal doseres insulin. Det foregår med samme præcision, som når man servicerer et jagerfly og det ses på blodsukkeret og vi oplever sjældent stigninger i blodsukkeret efter måltider. 3 portioner
Du skal bruge:
Til mørbradden
- 1 svinemørbrad ca. 500 g
- 300 g champignon
- 30 g rødløg
- 3/4 dl hvidvin kan erstattes af boullion
- 3/4 dl boullion
- 1 ½ dl fløde
- smør til stegning
- lidt frisk timian eller 2 tsk tørret timian
- salt peber
Til tilbehør
- 120 g bacon
- 350 g frosne bønner
Sådan gør du:
- sæt gang i ovnen varmluft ved 200 grader
- fordel de frosne bønner i bundter, så det passer til det antal skiver bacon du har, jeg fisker altid de bedste bønner op af posen, dem der er knækkede bruger jeg bare til eksempelvis en salat
- vikl bacon rundt om hvert bundt, stram den gerne lidt, så et bliver et fast bundt
- læg bundterne i et ildfast fad og sæt i ovnen – de skal cirka have en halv time – vendes halvvejs, jeg bruger en madpincet- det passer med, at du vender dem, mørbradden skal ind
- afpuds mørbradden
- skær den i ca. 2,5 cm stykker
- læg dem på skærefladen og krydder med salt og peber på begge siden
- brun kødstykkerne i smør på begge side – de skal ikke stege kun brune
- læg kødstykkerne i et ildfast fad
- rengør champignon og skær dem i skiver
- skær rødløgget i små tern
- steg champignon og rødløg let i det fedtstof der er på panden fra mørbradden, tilsæt timianen til sidst
- fordel champignon og løg over mørbradden
- kog panden af med vin, boullion og fløde, lad det koge i et par minutter. Hæld det herefter over mørbradden
- skal have 15-20 min i ovnen ved 200 grader varmluft
Jeg har købt en stak små ildfaste fade i Ikea som jeg nærmest bruger dagligt, de passer perfekt til en portion og ryger nogen gange også i fryseren, hvis jeg laver mad til flere dage. – Og så beklager jeg igen svipseren med den anrettede mad – nogen gange når man det bare ikke 😉
Retten smager også skønt med grøn bønnemos, spidskålspasta, eller blomkålsris.
Registrer din mad i starten.
Selvom man ikke behøver at tælle og måle på en low carb/LCHF livsstil, så er det en god øvelse at gøre sig – især hvis man har svært ved at føle mæthed og er vant til at skulle spise store mængder mand for at blive mæt. Nogen gange kan mætheden godt indtræffe lidt efter, man er færdig med at spise. Jeg går ind for at veje og portions anrette i alt fald i en periode, til man lige får lidt rutine i den nye livsstil, for i starten kan man ikke køre på rutinen med noget som helst.
Skriv et svar