En lille eksotisk variation over morgenæggene har jeg altid plads til. Dukkah smager dejligt sammen med æg og i Egypten er det tradition at rulle blødkogte æg i dukkah og friturestege dem. Blommen skal forblive blød så den vælder ud, når man skærer ægget over. Det er desværre et lidt for stort projekt for mig om morgenen, men denne version er nu også god.
1 portion
Du skal bruge:
- lidt grøn peber, asparges eller spinat
- 2 æg – eller hvor mange du nu kan spise
- ½ avokado
- 1 drys dukkah
- smør til stegning
Sådan gør du:
- snit peberfrugten i små stykker
- sauter dem i smør uden at de tager farve
- fordel peberfrugten jævnt på panden og slå æggene ud
- steg dem som du kan lide dem
- skær avokadoen i skiver og anret sammen med æggene
- drys med dukkah
Du kan også lave æggene uden det grønne, men det tilføjer jo både lidt smag og lidt substans – du får sundt fedt fra avocadoen og masser af smag fra dukkahen, så du burde kunne holde dig mæt på denne morgenmad.
Du kan også bruge dukkahen til at panere med, prøv endelig at bruge den til kyllingebryst. Det er nuggets for voksne.
Skriv et svar