Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Mozzarella chips

04/05/2017 By Dorrit Nørgaard 10 kommentarer

Mozzarella chipsNoget sprødt og salt tager altid kegler. Disse super sprøde mozzarella chips er både hurtige og nemme at lave og de kan bruges som en hurtig snack, som chips til en lækker dip og også som det sprøde element på en tallerken, eksempelvis tatar eller en gang tapas. Chipsene er helt knasende og sprøde. Da de er lavet med mozzarella har de en neutral smag, så de kan sagtens spises af dem der ikke elsker ost.

Til ca. 100 g chips skal du bruge:

  • 100 g revet mozzarella
  • 60 g almindeligt mandelmel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • lidt flagesalt

Sådan gør du:

  • smelt osten under omrøring i en gryde ved middel varme 
  • når osten er smeltet, tages gryden af varmen og mandelmel og olivenolie røres i 
  • du har nu dejen til dine chips
  • læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud, det skal være så jævnt så muligt, hvis kanterne ikke bliver helt lige kan du bare folde dem ind over og rulle igen
  • tag det øverste stykke bagepapir af og skær chipsene ud i den facon du vil have dem, jeg lavede mine trekantede
  • drys med sesamfrø og flagesalt læg bagpapiret over igen og stryg over det med hænderne så frø og salt kommer til at hænge fast
  • bag chipsene ved 200 grader almindelig ovn
  • når chipsene har bagt i 6-7 min, skal du begynde at holde øje med dem, de skal være gyldne, for så er de mest sprøde, men det går rigtig stærkt med at tage farve, så vær OBS på at få dem ud i tide.
  • når du har taget chipsene ud af ovnen, lader du bagepapiret med chipsene glide over på et køligt bord, så de ikke fortsætter bagningen på den varme plade
  • når chipsene er kølet af, er de nemme at knække fra hinanden
  • de opbevares på køl i en lufttæt beholder.

Mozzarella chips

Hvis du vil have chipsene ekstra salte kan du eventuelt tilsætte lidt ekstra salt eller urtesalt til dejen. Chipsene er i konsistens lidt ligesom majschips, jeg forestiller mig at de også vil smage godt med guacamole eller eller en salsa. Mandelmelet der er brugt i opskriften er den helt almindelige, så du kan også bare male dine egne mandler med skal og det hele.

mozzarella chips

Data fra madlog:

I hele portionen er der:

Energi: 873 kcal Protein: 39 g Kulhydrat: 15 g Fedt: 74 g

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 4.389 times, 24 visits today)

Skrevet i: Comfort food, gæstemad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Snacks, Tilbehør Tags: lchf, mandelmel, ost, sukkerfriguf, tilbehør, weekendmad

« LCHF madplan uge 18/2017
LCHF madplan uge 19/2017 »

Kommentarer

  1. Ditte H skriver

    04/05/2017 kl. 21:23

    Lækkert! Det er ikke sidste gang, jeg laver disse Chips! Tak for opskrift!

    Svar
    • Dorrit skriver

      06/05/2017 kl. 08:32

      Hej Ditte 🙂 Jeg er glad for du kunne lide dem, for vi er selv ret vilde med dem 🙂

      Svar
  2. Merete Nielsen skriver

    20/05/2017 kl. 06:53

    Tak for din fantastiske inspiration på denne blog.
    Vi er også vilde med dine Chips. Retten du serverer til på nederste billede ville passe fint som forret hos os i aften. Er der en opskrift på bloggen?

    Svar
    • Dorrit skriver

      20/05/2017 kl. 08:14

      Retten er tuntatar. Jeg
      har desværre ikke haft tid til at lægge opskriften ind endnu. Men den kommer☺️ men nok ikke tids nok til i aften ☺️

      Svar
  3. Lill skriver

    25/05/2017 kl. 16:16

    De er rigtigt lækre og de skal i aften gøre sig ud som Nachos med saltsmag, så senere ryger de hurtigt i ovnen med mexi-krydret kylling og revet cheddar og serveres med hjemmelavet salsa, creme fraiche og guacamole????

    Svar
    • Dorrit skriver

      27/05/2017 kl. 20:02

      Åh det lyder ellers lækkert 🙂

      Svar
  4. Anna Lind Hjorth skriver

    18/03/2018 kl. 19:33

    Hvad gjorde jeg galt…

    Jeg har her til aften prøvet at lave dine Chips. Desværre ikke med den største succes. Det var ikke sådan en flydende dej men nærmere en tør klumpede masse. Der overhovedet ikke kunne rulles ud, men vare lå i sådan nogle mærkelige klumper. Jeg smeltede osten i gryden, tog den af varmen tilsat mel og olie.

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      18/03/2018 kl. 20:02

      Øv! Brugte du affedtet mandelmel eller almindelig mandelmel?

      Svar
      • Anna Lind Hjorth skriver

        29/03/2018 kl. 20:00

        Jeg brugte Urtekrams mandelmel. Den siger ikke noget om, om det er affedtet så tænker næsten at det er almindeligt

        Svar
        • Dorrit Nørgaard skriver

          03/04/2018 kl. 07:43

          Det var da underligt – urtekrams mandelmel er ikke affedtet, så det skulle være ok – jeg ved ikke lige, hvad du så kunne have gjort galt :-/

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR