Noget sprødt og salt tager altid kegler. Disse super sprøde mozzarella chips er både hurtige og nemme at lave og de kan bruges som en hurtig snack, som chips til en lækker dip og også som det sprøde element på en tallerken, eksempelvis tatar eller en gang tapas. Chipsene er helt knasende og sprøde. Da de er lavet med mozzarella har de en neutral smag, så de kan sagtens spises af dem der ikke elsker ost.
Til ca. 100 g chips skal du bruge:
- 100 g revet mozzarella
- 60 g almindeligt mandelmel
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk sorte sesamfrø
- lidt flagesalt
Sådan gør du:
- smelt osten under omrøring i en gryde ved middel varme
- når osten er smeltet, tages gryden af varmen og mandelmel og olivenolie røres i
- du har nu dejen til dine chips
- læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud, det skal være så jævnt så muligt, hvis kanterne ikke bliver helt lige kan du bare folde dem ind over og rulle igen
- tag det øverste stykke bagepapir af og skær chipsene ud i den facon du vil have dem, jeg lavede mine trekantede
- drys med sesamfrø og flagesalt læg bagpapiret over igen og stryg over det med hænderne så frø og salt kommer til at hænge fast
- bag chipsene ved 200 grader almindelig ovn
- når chipsene har bagt i 6-7 min, skal du begynde at holde øje med dem, de skal være gyldne, for så er de mest sprøde, men det går rigtig stærkt med at tage farve, så vær OBS på at få dem ud i tide.
- når du har taget chipsene ud af ovnen, lader du bagepapiret med chipsene glide over på et køligt bord, så de ikke fortsætter bagningen på den varme plade
- når chipsene er kølet af, er de nemme at knække fra hinanden
- de opbevares på køl i en lufttæt beholder.
Hvis du vil have chipsene ekstra salte kan du eventuelt tilsætte lidt ekstra salt eller urtesalt til dejen. Chipsene er i konsistens lidt ligesom majschips, jeg forestiller mig at de også vil smage godt med guacamole eller eller en salsa. Mandelmelet der er brugt i opskriften er den helt almindelige, så du kan også bare male dine egne mandler med skal og det hele.
Data fra madlog:
I hele portionen er der:
Energi: 873 kcal Protein: 39 g Kulhydrat: 15 g Fedt: 74 g
Lækkert! Det er ikke sidste gang, jeg laver disse Chips! Tak for opskrift!
Hej Ditte 🙂 Jeg er glad for du kunne lide dem, for vi er selv ret vilde med dem 🙂
Tak for din fantastiske inspiration på denne blog.
Vi er også vilde med dine Chips. Retten du serverer til på nederste billede ville passe fint som forret hos os i aften. Er der en opskrift på bloggen?
Retten er tuntatar. Jeg
har desværre ikke haft tid til at lægge opskriften ind endnu. Men den kommer☺️ men nok ikke tids nok til i aften ☺️
De er rigtigt lækre og de skal i aften gøre sig ud som Nachos med saltsmag, så senere ryger de hurtigt i ovnen med mexi-krydret kylling og revet cheddar og serveres med hjemmelavet salsa, creme fraiche og guacamole????
Åh det lyder ellers lækkert 🙂
Hvad gjorde jeg galt…
Jeg har her til aften prøvet at lave dine Chips. Desværre ikke med den største succes. Det var ikke sådan en flydende dej men nærmere en tør klumpede masse. Der overhovedet ikke kunne rulles ud, men vare lå i sådan nogle mærkelige klumper. Jeg smeltede osten i gryden, tog den af varmen tilsat mel og olie.
Øv! Brugte du affedtet mandelmel eller almindelig mandelmel?
Jeg brugte Urtekrams mandelmel. Den siger ikke noget om, om det er affedtet så tænker næsten at det er almindeligt
Det var da underligt – urtekrams mandelmel er ikke affedtet, så det skulle være ok – jeg ved ikke lige, hvad du så kunne have gjort galt :-/