I weekenden lavede jeg nakkefilet med lakrids i Crock-pot. Det var ren tortur, for det duftede fantastisk hele dagen. Nakkefileten blev brunet med salt, peber og lidt lakrids. Det færdige resultat havde en antydning af lakrids og gav saucen en helt fantastisk dybde.
5 portioner:
Du skal bruge:
- 1 kg nakkefilet
- 2 spsk olivenolie
- 100 g løg
- 4 fed hvidløg
- 100 g bladselleri
- 1 dl rødvin
- 1 kvist timian – eller 1 tsk tørret timian
- 200 g hakkede tomater fra dåse
- ½-1 tsk rålakrids granulat
- salt og peber
- evt. guargummi eller johannesbrødkernemel til jævning
- evt lidt frisk persille
Sådan gør du:
- tør din nakkefilet af
- krydder på alle siden med salt, peber og lakrids
- brun i olivenolien på panden så kødet er brunt på alle sider
- kom nakkefileten over i din Crock-pot
- kog panden af med rødvinen
- hak løg, bladselleri og hvidløg og kom det i Crock-potten
- tilsæt tomater og timian
- tilbered på lav i 8 timer
- når tilberedningen er færdig, tages kødes op og trækkes fra hinanden med 2 gafler
- smag saucen til med salt og peber
- fisk timiankvisten op af saucen
- jævn eventuelt saucen med f.eks. guargummi eller johannesbrødkernemel
- drys en lille smule af pulveret ud over overfladen og rør rundt, vent på det tykner, gentag til du er tilfreds med tykkelsen – jeg har kommet pulveret i en saltbøsse, så jeg nemt kan drysse en tyndt lag ud. På den måde undgår jeg klumper. Jeg brugte ca. 1/4 tsk guargummi
- kom kødet tilbage i gryden og hold varm til servering
Vi spiste retten med blomkålsmos og smørstegte rodselleri-både. Jeg måtte bruge en hulske for at kunne taget kødet op, det skred simpelthen fra hinanden og smeltede nærmest på tungen. Saucen var bare lækker og intens med antydningen af lakrids.
Prøv også oksegryde med chili i Crock-pot – her finder du også et link til hvor du kan købe gryden.
Data fra Madlog uden tilbehør pr. portion:
Energi: 454 kcal, Protein: 37 g, Kulhydrat 4,9, Fedt 30 g.
(Visited 2.914 times, 13 visits today)