Vi har købt en ismaskine, sådan en rigtig én med kompressor. Det var lidt en tilfældighed, at jeg kom til at læse en test af ismaskiner og denne her fik virkelig fine anmeldelser og så var den slet ikke dyr. Så gemalen og jeg blev enige om at lave en investering.
Det der med low carb desserter og kager og guf, det dyrker vi generelt ikke ret meget. For det første så synes jeg, at meget af det smager virkelig funky, jeg er ikke sååå god til sødemidler i større mængder. Der findes mange, der er rigtig dygtige til at lave alt muligt, der ser lækkert ud f.eks. Madbanditten, hun har en større afdeling af kager og lækkerier eller Joys opskrifter. Hun laver de vildeste kager. Jeg ender oftest med at kigge billederne og tænke, at NU skal jeg også… og så kommer jeg fra det igen.
Jeg tror også det har noget at gøre med, at vi sjældent er sultne ud over de 3 hovedmåltider og så tænker man altså ikke så meget på kage og guf. Som regel får vi et stykke mørk chokolade eller et par sukkerfri lakridser til aftenkaffen, jeg ved det, det lyder kedeligt! Men så er vi egentlig fornøjede. Nå! men det var is vi kom fra – det kan nu alligevel godt friste, især hvis det er en varm dag og man spiser det som softice direkte fra is-maskinen – nuuuuj det er godt!!
Jeg har prøvet at lave isen med ren fløde – det synes jeg blev en lille smule vammelt. – Mælk er udelukket, fordi der bare er for mange kulhydrater i og det påvirker ikke blodsukkeret hensigtsmæssigt. Så prøvede jeg med halv usødet mandelmælk og halv fløde… lidt mærkelig bismag, syntes jeg, så den variation er også skrinlagt.
Nu har jeg fundet de vise sten. – Halv soja yoghurt naturel og halv fløde – det holder !
Til 5 portioner (mængden passer til en ismaskine med 1,5 liter beholder)
- 250 g soja yoghurt naturel
- 2,5 dl piskefløde
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 40 g sukrin gold
- 3 spsk Da Vinci Sukkerfri Sirup med vanilje
- 100 gram friske jordbær
- 1 spsk limesaft
Sådan gør du
- blend de skyllede og pillede jordbær med Da Vinci Sirup og lime saft – jeg brugte en stavblender
- pisk æggeblommerne med sukrin, til du har en luftig æggesnaps
- pisk fløden til den får bløde toppe
- rør de blendede jordbær i æggesnapsen og vend herefter fløden i og massen er klar til at komme i ismaskinen
- Kør til den har den ønskede konsistens
Vi spiser kun bær i begrænsede mængder og de 100 gram jordbær er en fin mængde bær til denne mængde is. Ved at tilsætte lidt limesaft til jordbærrene kommer jordbærsmagen helt op og ringe.
Har du ikke Da Vinci Sukkerfri Sirup med vanilje, så kan du tilsætte ekstra sukrin gold, jeg kan bare godt lide de to former for sødning sammen, da de kan noget forskelligt. Mængden af sødning er det klogt at smage sig frem til, for når man ikke har fået sukker i lang tid, så forandrer smagsløgene sig fuldstændigt, – så hvad man finder passende sødt er helt forskelligt fra person til person, så smag dig frem til, hvad der passer for dig.
Lækker is opskrift. Hvor køber du soja yoghurt?
Mvh Kathe
Tak 🙂 Jeg køber det bare i min lokale Rema1000