Morgenmad bliver tit til æg i én eller anden variation for os. Ikke fordi vi er uopfindsomme, men fordi vi bare bedst kan lide æg. Det er jo herligt at være så simpelt skruet sammen, at højden af lækkerhed er at høste en frisk chili i vindueskarmen og så gå ud i køkkenet iført sit ondeste morgenhår og lave en omelet, der bare får håret til at stritte endnu mere.
I dag var der dog ikke chili i æggene, ikke sådan direkte, men jeg brugte en mexikansk pølse (frankfurter-agtig type) som jeg vist havde samlet op i Netto. Jeg brugte bare én til en portion til to personer og den var altså lidt hot – det var en god overraskelse.
Til 2 portioner
- 4 æg
- 1 frankfurter af en slags – eller en anden lille rest kød.
- 30 g revet cheddar
- lidt kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- skær pølsen i skiver og steg dem gyldne på begge sider i kokosolien
- skub pølsestykkerne tilside så der bliver plads til at slå 4 æg ud jævnt fordelt på panden, æggehviden må godt flyde ind i pølsestykkerne
- slå de 4 æg ud og lad dem lige sætte sig ved svag varme i et par minutter
- tænd for grillen i ovnen
- drys cheddaren jævnt ud over æggene, gerne så du stadig kan se blommerne
- sæt æggene under grillen, øverst-agtig i ovnen, men så du stadig kan se noget uden at trække panden ud – jeg bruger turbo-funktionen – så den skal have fuld skrue i alle ovne, ellers undskyld på forhånd 🙂
- hviden skal have sat sig, men blommen må stadig gerne være flydende, men det er en smags sag
- del æggene i to og pynt eventuelt med lidt purløg og et par skiver tomat
Æg og ost smager bare vidunderligt sammen og denne version er ingen undtagelse og kan fint gå i kategorien “festlige weekend-æg”
Skriv et svar