Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Nemme LCHF fladbrød med ost

20/06/2016 By Dorrit Nørgaard 6 kommentarer

LCHF fladbrød med ost

Du kan godt lave et lækkert fladbrød uden en masse special produkter – det her er lavet med masser af ost og jeg har tilsat Herbes de Provence, som får det til at dufte fuldstændig afsindigt godt, når man bager det. Hvis du er én af dem, der har brug for bare at kunne tage et stykke brød til morgenmad med pålæg eller ost (altså du plejer at spise en franner og det har du det godt med) – så er dette fladbrød noget for dig. Det er et typisk LCHF brød, så du skal forvente at det smager af det, det er lavet af. I dette tilfælde er det æg og ost. Osten og kernerne giver det lidt sejhed og fylde som er meget behageligt. – Det er et fint underlag for resten af det protein, du skal spise til morgenmad.

Brødene er også velegnede til at spise til en suppe, hvor proteinindholdet måske ikke er helt højt nok til at mætte dig – hvis du kan servere dem ny bagte til, så synger englene. De er form-stabile nok til at de kan spises håndholdt, selvom de er godt belagt.

6 stk

Du skal bruge:

  • 3 store æg – 4 hvis de er små
  • 50 g flødeost
  • 150 g revet cheddar
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ spsk fiberHUSK (den gule)
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1½ tsk Herbes de Provence plus lidt ekstra til drys

Sådan gør du:

  • tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
  • bland æg, flødeost og cheddar i en skål
  • bland solsikkekerner, Herbes de Provence, bagepulver og fiberhusk i en lille skål
  • drys de tørre ingredienser ud over ægge/osteblandingen i et jævnt lag og rør godt rundt
  • afsæt 6 lige store klatter på bagepapir på en bageplade – jeg fladede mine lidt ud med skeen
  • bages  i ca. 15 min i midten af ovnen
  • tages ud og afkøles på en rist

LCHF brød

Prikken over i’et er krydderurterne i brødet. Hvis du ikke har Herbes de Provence i dit arsenal, så brug hvad du har af tørrede eller friske krydderurter. Jeg lavede med vilje mine brød helt flade, da jeg afsatte dem på bagepapiret, for jeg synes de bliver mest stabile og nemmest at putte pålæg på når de er helt flade. Fiberhusk er den glutenfri bagnings mel-klister og den kommer du nok ikke udenom at anskaffe dig, men den er temmelig drøj i brug og kan bruges til rigtig mange ting. LCHF fladbrød

Der går max. 10 min fra start og til fladbrødene er i ovnen, så det bør selv de meste travle personer kunne få passet ind. Hvis du vil lave osteboller med en lidt mere brød-agtig konsistens, kan du lave disse proteinrige suppebrød – de egner sig også super godt som morgenmadsbolle pga. det høje proteinindhold.

Husk at LCHF bagværk skal opbevares på køl.

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 15.372 times, 48 visits today)

Skrevet i: Brød, Frokostret, LCHF, Morgenmad, Ultra hurtigt Tags: æg, brød, glutenfri, lchf, morgenmad, ost

« LCHF madplan uge 25
Sukkerfri romfromage »

Kommentarer

  1. Ellen skriver

    19/02/2017 kl. 19:37

    Kan man bruge profiber i stedet for gul fiberhusk ? Jeg har nemlig kun grøn fiberhusk og profiber

    Svar
    • Dorrit skriver

      19/02/2017 kl. 19:47

      Det gør noget totalt anderledes. Prøv evt. på en galv portion.

      Svar
    • Lise skriver

      17/10/2021 kl. 09:06

      Hej Ellen, gul og grøn Husk er det samme produkt. Den gule er bare malet fint.
      1 spsk gul Husk = 2 spsk grøn Husk 🙂

      Svar
      • Dorrit Nørgaard skriver

        05/01/2022 kl. 16:00

        Tak for hjælpen 🙂

        Svar
  2. Marianne skriver

    21/08/2017 kl. 14:13

    Gode fladbrød! Fin neutral smag og god konsistens :-). Jeg har lige bagt dem med mozzarella i stedet for cheddar, Pofiber i stedet for halvdelen af fiberhusk og uden krydderier. Det var glimrende underlag for rejer med mayo, dild og creme fraiche. Hvis de er lige så gode i morgen skal de med når jeg skal et smut til Ribe i slutningen af august 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      21/08/2017 kl. 14:41

      Det lyder lækkert Marianne – jeg fik lige lyst til snart at bruge dejen til at lave landgangsbrød med igen 🙂 God tur til Ribe 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR