Du kan godt lave et lækkert fladbrød uden en masse special produkter – det her er lavet med masser af ost og jeg har tilsat Herbes de Provence, som får det til at dufte fuldstændig afsindigt godt, når man bager det. Hvis du er én af dem, der har brug for bare at kunne tage et stykke brød til morgenmad med pålæg eller ost (altså du plejer at spise en franner og det har du det godt med) – så er dette fladbrød noget for dig. Det er et typisk LCHF brød, så du skal forvente at det smager af det, det er lavet af. I dette tilfælde er det æg og ost. Osten og kernerne giver det lidt sejhed og fylde som er meget behageligt. – Det er et fint underlag for resten af det protein, du skal spise til morgenmad.
Brødene er også velegnede til at spise til en suppe, hvor proteinindholdet måske ikke er helt højt nok til at mætte dig – hvis du kan servere dem ny bagte til, så synger englene. De er form-stabile nok til at de kan spises håndholdt, selvom de er godt belagt.
6 stk
Du skal bruge:
- 3 store æg – 4 hvis de er små
- 50 g flødeost
- 150 g revet cheddar
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ spsk fiberHUSK (den gule)
- 2 spsk solsikkekerner
- 1 spsk sesamfrø
- 1½ tsk Herbes de Provence plus lidt ekstra til drys
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
- bland æg, flødeost og cheddar i en skål
- bland solsikkekerner, Herbes de Provence, bagepulver og fiberhusk i en lille skål
- drys de tørre ingredienser ud over ægge/osteblandingen i et jævnt lag og rør godt rundt
- afsæt 6 lige store klatter på bagepapir på en bageplade – jeg fladede mine lidt ud med skeen
- bages i ca. 15 min i midten af ovnen
- tages ud og afkøles på en rist
Prikken over i’et er krydderurterne i brødet. Hvis du ikke har Herbes de Provence i dit arsenal, så brug hvad du har af tørrede eller friske krydderurter. Jeg lavede med vilje mine brød helt flade, da jeg afsatte dem på bagepapiret, for jeg synes de bliver mest stabile og nemmest at putte pålæg på når de er helt flade. Fiberhusk er den glutenfri bagnings mel-klister og den kommer du nok ikke udenom at anskaffe dig, men den er temmelig drøj i brug og kan bruges til rigtig mange ting.
Der går max. 10 min fra start og til fladbrødene er i ovnen, så det bør selv de meste travle personer kunne få passet ind. Hvis du vil lave osteboller med en lidt mere brød-agtig konsistens, kan du lave disse proteinrige suppebrød – de egner sig også super godt som morgenmadsbolle pga. det høje proteinindhold.
Husk at LCHF bagværk skal opbevares på køl.
Kan man bruge profiber i stedet for gul fiberhusk ? Jeg har nemlig kun grøn fiberhusk og profiber
Det gør noget totalt anderledes. Prøv evt. på en galv portion.
Hej Ellen, gul og grøn Husk er det samme produkt. Den gule er bare malet fint.
1 spsk gul Husk = 2 spsk grøn Husk 🙂
Tak for hjælpen 🙂
Gode fladbrød! Fin neutral smag og god konsistens :-). Jeg har lige bagt dem med mozzarella i stedet for cheddar, Pofiber i stedet for halvdelen af fiberhusk og uden krydderier. Det var glimrende underlag for rejer med mayo, dild og creme fraiche. Hvis de er lige så gode i morgen skal de med når jeg skal et smut til Ribe i slutningen af august 🙂
Det lyder lækkert Marianne – jeg fik lige lyst til snart at bruge dejen til at lave landgangsbrød med igen 🙂 God tur til Ribe 🙂