Lidt om min Crock-pot (indlægget indeholder affiliat-links)
Crock-pot eller slow cooker, har været populært i USA i mange år. Princippet er at man kan sætte sin mad over i den om morgenen, inden man tager på arbejde. Så simrer det ved meget lav varme hele dagen og så, er der det dejligste måltid når man kommer hjem. Nu er det blevet vinter og og tid til simremad, så nu har jeg sat mig for, at jeg vil lave en ny ting i min Crock-pot hver uge, for at lære den at kende.Min Crock-pot er en 4,7 liters. Den passer til mad til 6 personer. Croc-potten er stor nok til at kunne indeholde en stor hel kylling. Så jeg er rigtig godt tilfreds med størrelsen. Jeg kan faktisk ikke finde på noget dårligt at sige om min Crock-pot. Den har en digital timer, så man kan følge med i hvor langt processen er. Den holder automatisk maden varm, hvis jeg ikke lige er hjemme til tiden og så kan indsats og låg gå i opvaskeren. Det bedste er at det er fuldkommen magisk at tage på arbejde og så komme hjem til duften af dejlig mad.
5 portioner:
Du skal bruge:
- 800 g oksesmåkød i tern af 2x2x2 cm
- 1 dåse hakkede tomater
- 125 g peberfrugt, rød
- 50 g løg
- 2 fedfed hvidløg
- 200 g bladselleri
- 1 tsk oregano, tørret
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 0,5 tsk koriander, Santa Maria
- 1 stk rød chili
- 1 stk laurbærblade
- 3 tsk sukrin gold
- 1 tsk nescafé, gold
- ½ dl grøntsags- eller kalvefond
- smør og lidt olivenolie til at brune kødet i
- lidt creme fraiche 38% til toppen
- et drys frisk persille
- salt og peber
Sådan gør du:
- Brun dit oksekød på panden – hvis du er i tidsnød, kan du springe over og komme kødet direkte i din Crock-pot, men den brunede overflade giver dejlig smag
- kom oksekød, peberfrugt i tern, hakket løg, hakket bladselleri og presset hvidløg i din Crock-pot
- kom alle de øvrige ingredienser i, sammen med et lille drys salt og peber
- sæt din Crock-pot på lav og tilbered i 8 timer. Du kan også bruge den høje temperaturindstilling og nøjes med at tilberede i 4 timer
- hvis du vil, kan du tilsætte mere fond når retten er færdig, men vær opmærksom på at der næsten ikke sker nogen fordampning af væske undervejs, så al saft og kraft bliver i din Crock-pot
- smag retten til med salt og peber
- servér eventuelt med en klat creme fraiche og et drys persille
Vi spiste retten med bønnemos, men en god blomkålsmos er også lækker til. I en crock-pot kan du sagtens bruge de billige lidt sejere udskæringer. De bliver som smør og maden er fuld af smag, fordi den er nænsomt tilberedt og alle safter bliver i din gryde, i stedet for at fordampe på komfuret.
Data fra madlog pr. portion(uden mos): Energi: 308 kcal Protein: 35 g Kulhydrat: 6,9 g Fedt: 16 g
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Skriv et svar