Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Oksegryde med chili i Crock-pot

25/10/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Oksegryde med chili i croc-kpot

Lidt om min Crock-pot (indlægget indeholder affiliat-links)

Crock-pot eller slow cooker, har været populært i USA i mange år. Princippet er at man kan sætte sin mad over i den om morgenen, inden man tager på arbejde. Så simrer det ved meget lav varme hele dagen og så, er der det dejligste måltid når man kommer hjem. Nu er det blevet vinter og og tid til simremad, så nu har jeg sat mig for, at jeg vil lave en ny ting i min Crock-pot hver uge, for at lære den at kende.Min Crock-pot er en 4,7 liters. Den passer til mad til 6 personer. Croc-potten er stor nok til at kunne indeholde en stor hel kylling. Så jeg er rigtig godt tilfreds med størrelsen. Jeg kan faktisk ikke finde på noget dårligt at sige om min Crock-pot. Den har en digital timer, så man kan følge med i hvor langt processen er. Den holder automatisk maden varm, hvis jeg ikke lige er hjemme til tiden og så kan indsats og låg gå i opvaskeren. Det bedste er at det er fuldkommen magisk at tage på arbejde og så komme hjem til duften af dejlig mad.

5 portioner:

Du skal bruge:

  • 800 g oksesmåkød i tern af 2x2x2 cm
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125 g peberfrugt, rød
  • 50 g løg
  • 2 fedfed hvidløg
  • 200 g bladselleri
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 0,5 tsk koriander, Santa Maria
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk laurbærblade
  • 3 tsk sukrin gold
  • 1 tsk nescafé, gold
  • ½ dl grøntsags- eller kalvefond
  • smør og lidt olivenolie til at brune kødet i
  • lidt creme fraiche 38% til toppen
  • et drys frisk persille
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Brun dit oksekød på panden – hvis du er i tidsnød, kan du springe over og komme kødet direkte i din Crock-pot, men den brunede overflade giver dejlig smag
  • kom oksekød, peberfrugt i tern, hakket løg, hakket bladselleri og presset hvidløg i din Crock-pot
  • kom alle de øvrige ingredienser i, sammen med et lille drys salt og peber
  • sæt din Crock-pot på lav og tilbered i 8 timer. Du kan også bruge den høje temperaturindstilling og nøjes med at tilberede i 4 timer
  • hvis du vil, kan du tilsætte mere fond når retten er færdig, men vær opmærksom på at der næsten ikke sker nogen fordampning af væske undervejs, så al saft og kraft bliver i din Crock-pot
  • smag retten til med salt og peber
  • servér eventuelt med en klat creme fraiche og et drys persille

oksegryde med chili i crock-pot

Vi spiste retten med bønnemos, men en god blomkålsmos er også lækker til. I en crock-pot kan du sagtens bruge de billige lidt sejere udskæringer. De bliver som smør og maden er fuld af smag, fordi den er nænsomt tilberedt og alle safter bliver i din gryde, i stedet for at fordampe på komfuret.

Data fra madlog pr. portion(uden mos): Energi: 308 kcal Protein: 35 g Kulhydrat: 6,9 g Fedt: 16 g

20161017_092749

 

 

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.379 times, 4 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Crock-pot, Hverdagsmad, LCHF Tags: crock-pot, lchf, Oksekød, vinter, weekendmad

« LCHF madplan uge 43
LCHF Snickers »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR