Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Oksekød med whisky i Crock-Pot

16/12/2016 By Dorrit Nørgaard

Oksekød med whisky i Crock-Pot– sponsoreret indlæg –

Der er en ny lækker Crock-pot i mit køkken. Importøren af Crock-pots i Skandinavien har sendt mig et eksemplar af den Crock-pot, der er hot lige nu, til test. Jeg har allerede en Crock-pot jeg er glad for, men jeg sagde alligevel ja til at teste Crock-pots nyeste model, fordi selve gryden kan gå på komfuret og i ovnen og det så jeg nogen muligheder i. Jeg bruner næsten altid kødet inden jeg sætter Crock-potten i gang, fordi jeg godt kan lide den smag det giver, så det er oplagt at spare opvasken af en pande og brune direkte i gryden. Gryden er belagt med Dura-Ceramic, som er en slags slip let overflade. Gryden kan bruges på induktion og kan også tåle at komme i ovnen. Inden jeg fik Crock-pot var jeg selv lidt skeptisk over, at skulle have sådan et skrummel af en gryde presset ind i mit, i forvejen fyldt grydeskab. Når man så kan bruge gryden både på komfuret og i ovnen, så begynder der at komme perspektiv i tingene, for så kan den bruges i flere funktioner.Crock-Pot Acreto

Jeg brunede kødet i gryden på komfuret. Det var en sand fornøjelse, overfladen i gryden er virkelige lækker og en fantastisk at stege i. Gryden er støbt i ét stykke og man skal lige bruge et par grydelapper, når man skal have den over i indsatsen for at bruge simrefunktionen, for den bliver ret varm. I forhold til madhygiejne, er det kun en fordel at man starter maden på komfuret, så den hurtigere når sin simre-temperatur. Gryden, på den model jeg har fået, er 6 liter, så der er virkelig god plads også for en lidt større familie. Temperatur og tid indstilles let med drejeknapperne og det er nemt at følge med på at tydeligt digitalt display. Der er 2 temperatur-instillinger (høj/lav) samt “holde varm” funktionen. Henrik er den hurtigste køkkerydder i Randers og han var meget begejstret over, hvor nem Crock-potten var at rengøre. Der var ingenting der hængte i nogen steder!

Konklusion: Selve gryden er helt uovertruffen, jeg har ingen pander eller gryder med SÅ lækker overflade, overfladen virker til og med robust. Med sine 6 liter passer gryden til en lidt større husholdning end vores – hvis I er en 3-4 stykker og I gerne vil lave mad til fryseren, hver gang I sætter gryden i gange, er den helt perfekt.

6 personer:

Du skal bruge:

  • ca. 1,1 kg oksekød – jeg brugte oksebov
  • 1 dåse hakkede
  • 80 g rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk frisk rød chili
  • 1 dl stærk kaffe
  • 1 dl whisky
  • et par stilke frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g bacon i tern
  • 2 alm. forårsløg
  • 2 tsk røget paprika
  • 2-2½ spsk Sukrin Gold
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt og peber
  • smør og kokosolie til stegning
  • evt. johannesbrødkernemel til jævning

Sådan gør du:

  • skær kødet ud i stykker på ca. 4x4x4 cm
  • brun kødet godt i halv smør, halv olie
  • tilsæt de hakkede tomater, hakket rødløg, revet/presset hvidløg, hakket chili, kaffe, 3/4 dl whiskey, timian, laurbærblad, røget paprika og sukrin gold æblecidereddike og et drys salt og peber
  • sæt gryden over på lav i 8 timer
  • når retten er færdig, smages saucen til med, salt, peber og 1/4 dl whiskey
  • jævn den eventuelt lidt med ½ tsk johannesbrødkernemel udrørt i ½ dl vand
  • steg bacontern og hak forårsløg og drys det over som pynt.

Oksekød med whisky i Crock-PotWhisky saucen i denne ret smager virkelig lækkert sammen med det smør-møre oksekød. Vi spiste bagt blomkål til, det passer sig selv i ovnen, det et er ikke en ret der kræver, at man opholder sig ret meget i køkkenet.

Prøv eventuelt også cheeseburger-suppen i Crock-Pot, eller nakkefilet med lakrids i Crock-Pot

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.516 times, 4 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Crock-pot, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: bacon, Oksekød, sukrin, vinter, weekendmad

« Rødkålssalat med ribs og knas
LCHF madplan uge 1/2017 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR