Ratatouille er en af den slags tilbehør, som man sagtens kan spise på LCHF – nogen gange synes jeg det er godt at have noget tilbehør, som man kan lave i forvejen, så det bare lige skal ud af køleskabet eller en tur i ovnen.Selve ratatouillen blev lavet efter en mere eller mindre standard-opskrift og da vi skulle bruge den fik den lige lidt frisk mozzarella på toppen og så en tur i ovnen til osten var boblende og brun i kanterne. Ratatouillen var blød og cremet. Vil du gerne have grøntsagerne med lidt bid, så skal du bare ikke give den helt så lang tid i panden.
3 portioner
Du skal bruge:
- 150 g aubergine
- 200 g squash
- 140 g tomat
- 30 g rødløg
- 100 g grøn peber
- 1 frisk chili – kan udelades
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk ajvar – kan erstattes med tomatsauce
- 125 g frisk mozarella
- salt og peber
- 1 tsk sukrin
- frisk timian og rosmarin
- smør og kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- skær aubergine i ca. 2×2 cm tern
- skær rødløg i ca. 1×1 cm tern
- skær grøn peber i 2×2 cm tern
- skær squash i ca. 2×2 cm tern
- skær tomat i ca. 1½x1½ cm tern
- steg aubergine og rødløg 3 min ved middel varme i en blanding af kokosolie og smør
- tilsæt den grønne peber til auberginen og steg 3 min
- tilsæt squash og tomat, presset hvidløg, ajvar og finthakket chili til blandingen og steg 3 min mere
- tilsæt til sidst de friske krydderurter og sukrin og smag til med salt og peber
- skær mozarellaen i skiver og fordel dem over ratatouillen
- gratineres i ovnen øverst ved 225 grader almindelig varme – det tager ca. 10-15 min
Vi spiste en god bøf med lidt hvidløgssmør på til ratatouillen og det var den perfekte kompination. – jeg må have fået fat i en heftig chili, for min ratatouille blev dælme stærk – men det elsker jeg. Jeg tror jeg skal prøve og fryse en portion næste gang, for det ville være en super nem måde at lave lækkert tilbehør på.
Vi havde en portion tilbage, den blev genbrugt til morgenmaden, fordelte den i to små forme, slog to æg ud ovenpå og dryssede med lidt ekstra ost – så ind i ovnen ved 200 grader til æggene var faste i hviden og bløde i blommen – det var altså ikke så tosset som genbrugsmad!
Skriv et svar