Denne lækre paprikagryde med blomkålsris, blev vores aftensmad i går. Jeg faldt over et godt tilbud på mørbradhoveder i Netto. Mørbradhovedet er den tykke ende af mørbraden. Jeg ved ikke helt, hvorfor man skærer dem fra og sælger dem billigt, men jeg spiser dem gerne. Især hvis jeg skal lave mørbradgryde og alligevel skærer mørbraden ud inden jeg tilbereder den, så er mørbradhovedet ganske udmærket at bruge og kiloprisen er væsentlig lavere end på en ordinær mørbrad. Der bliver 6 portioner ud af opskriften og jeg fryser halvdelen ned til en dag hvor vi ikke har tid eller energi til at lave mad.
6 portioner:
Du skal bruge:
- 450 g mørbrad afpudset
- 200 g bacon i tern
- 300 g champignon
- 385 g wiener pølser, jeg brugte de glutenfri fra Langelænder
- 75 g forårsløg
- 3 spsk tomatpuré, koncentreret, øko, Urtekram
- 1 spsk paprika
- 150 g flødeost naturel
- 3-4 dl kyllingefond
- 1 tsk johannesbrødkernemel
- eventuelt lidt ekstra smør til at stege i
- salt og peber
Sådan gør du:
- afpuds din mørbrad for sener og hinder, du kan se hvordan du gør her:
- skær mørbraden ud i ca. 2 cm tykke skiver
- steg baconen på panden, den skal ikke steges helt hård (brug en pande med høje sider – alternativt en stegegryde)
- gem stegefedtet og hæld baconen i en skål
- krydder mørbradstykkerne med salt og peber og brun dem på hver side, når stykkerne er brunede lægges de i skålen til baconen
- skær champignons i kvarte eller i skiver
- hak forårsløg
- kom lidt smør på panden og steg champignons her i, når de er næsten færdige kommes de hakkede forårsløg på panden. De skal ikke stege, bare lige blive bløde
- kom champignon og forårsløg i skålen til de andre ingredienser
- skær pølserne i 1 cm skiver
- steg pølseskiverne i lidt smør, når de er næsten færdige tilsættes tomatpasta og den steges med sammen med pølserne i et par minutter
- tilsæt alle de stegte ingredienser til panden med pølsestykkerne.
- tilsæt 1 spsk paprika og 3-4 dl kyllingefond, afhængig af, hvor meget sovs du ønsker
- lad retten simre i 10 min
- tilsæt flødeosten og lad den opløses i sovsen
- drys johannesbrødkernemelet ud over overfladen af retten, i et tyndt lag af et par omgange, rør godt rundt og vent et par minutter til sovsen tykner.
- smag til med salt og peber
- servér retten med blomkålsris eller blomkålsmos
Jeg har jævnet saucen med Johannesbrødkernemel. Det er ikke kulhydratfrit, men man behøver en meget lille mængde. Jeg drysser det altid bare ud over det, jeg skal jævne i et tyndt lag, og rører så rundt. Jeg har aldrig været udsat for at det klumper. Det er et ret dyrt produkt, men man bruger meget lidt. Vi skal spise LCHF resten af vores liv, så jeg har valgt, at vi skal have god sovs. Jeg er stor fan af at bruge de glutenfri wienerpølser fra Langelænder som et alternativ til cocktailpølser. Skindet er ikke så tykt og de gør sig derfor godt i en gryderet. – Ikke mindst smager de godt, og har lavt kulhydratindhold. Paprikagryden er perfekt som gæstemad, dels fordi den bare er vaskeægte comfortfood, man kan lave den dagen i forvejen og så kan man bare lave ris ved siden af til dem der ikke spiser LCHF og måske en simpel grøn salat. Jeg undgår helst dobbelt arbejde, når jeg skal have gæster.
Data fra madlog 1 portion incl. blomkålsris af 200 g blomkål pr. person.
Energi: 509 kcal Protein: 38 g Kulhydrat: 9,5 g Fedt: 34 g.
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Det ser spændende ud. Har selv DM 2
Tak 🙂 Man kan sagtens spise god mad uden afsavn 🙂