I weekenden lavede jeg Pariserbøf. Jeg havde lige bagt burgerboller, så hvorfor ikke bruge en halv burgerbolle sammen med bøffen. Ellers ville jeg have været helt tilfreds med at spise den på en bund af grøn salat. Rødbeder spiser vi kun i meget små mængder. Det hænder vi får en sukkerfri rødbede på en leverpostej mad, men spiser Henrik ret meget mere end det, giver det for hurtig stigning på hans blodsukker. Til en Pariserbøf hører der mange rødbeder, eller noget andet surt/sødt. Jeg lod lidt forskellige rå grøntsager trække i eddike/sukrin gold lage om eftermiddagen, så de var blevet til en lækker pickles, da vil skulle spise aftensmad. Henrik er ikke vild med rå æggeblomme, så jeg dryppede de syltede grøntsager af i en si og blandede dem med mayonaise og sennep. Det var den perfekte sur/søde sprøde cremede grøntsagsauce at spise til denne ret.
3 personer:
Til den rå grøntsagssauce skal du bruge:
- 50 g rå blomkål
- 50 g rå agurk (uden kerner)
- 30 g rød peber
- 1 dl almindelig lager eddike
- 3 spsk sukrin gold
- 4 spsk mayonaise
- 2 tsk dijonsennep
- evt. et drys gurkemeje, mest for farvens skyld
- salt og peber
Til Pariserbøf og øvrigt tilbehør skal du bruge:
- 500 g oksefars (ca. 10% fedt)
- 1½ burgerbolle eller salatbund
- revet peberrod
- 75 g rødløg
- 1 lille glas kapers
- smør til stegning.
Sådan gør du:
- skær dine rå grøntsager i små tern
- giv eddiken et hurtigt opkog med Sukrin Gold, så sukrinen er opløst
- hæld eddiken over grøntsagerne og lade dem gerne trække en eftermiddag eller natten over.
- hæld grøntsagerne i en si og lad dem dryppe godt af
- inden du går igang med at stege bøffer, bland grøntsagerne med 4 spsk mayonaise og 2 tsk sennep
- smag til med salt, peber og et drys gurkemeje
- form 3 bøffer, drys med salt og peber
- steg de halve burgerboller på skærefladen i smør, til de er gyldne og sprøde
- steg dine bøffer 2½-3 min på hver side i smør
- tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i 1-2 min
- læg bøfferne på dine smørstegte burgerboller
- pynt med grøntsags saucen, rødløg, peberrod og kapers
Grøntsags saucen kan varieres efter hvilke grøntsager du lige har i køleskabet. Radiser vil være velegnede, eller du kan vælge at lave den kun med agurk.
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Skriv et svar