Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Pariserbøf med det hele

11/10/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Pariserbøf med det hele

I weekenden lavede jeg Pariserbøf. Jeg havde lige bagt burgerboller, så hvorfor ikke bruge en halv burgerbolle sammen med bøffen. Ellers ville jeg have været helt tilfreds med at spise den på en bund af grøn salat. Rødbeder spiser vi kun i meget små mængder. Det hænder vi får en sukkerfri rødbede på en leverpostej mad, men spiser Henrik ret meget mere end det, giver det for hurtig stigning på hans blodsukker. Til en Pariserbøf hører der mange rødbeder, eller noget andet surt/sødt. Jeg lod lidt forskellige rå grøntsager trække i eddike/sukrin gold lage om eftermiddagen, så de var blevet til en lækker pickles, da vil skulle spise aftensmad. Henrik er ikke vild med rå æggeblomme, så jeg dryppede de syltede grøntsager  af i en si og blandede dem med mayonaise og sennep. Det var den perfekte sur/søde sprøde cremede grøntsagsauce at spise til denne ret.

3 personer:

Til den rå grøntsagssauce skal du bruge:

  • 50 g rå blomkål
  • 50 g rå agurk (uden kerner)
  • 30 g rød peber
  • 1 dl almindelig lager eddike
  • 3 spsk sukrin gold
  • 4 spsk mayonaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • evt. et drys gurkemeje, mest for farvens skyld
  • salt og peber

Til Pariserbøf og øvrigt tilbehør skal du bruge:

  • 500 g oksefars (ca. 10% fedt)
  • 1½ burgerbolle eller salatbund
  • revet peberrod
  • 75 g rødløg
  • 1 lille glas kapers
  • smør til stegning.

Sådan gør du:

  • skær dine rå grøntsager i små tern
  • giv eddiken et hurtigt opkog med Sukrin Gold, så sukrinen er opløst
  • hæld eddiken over grøntsagerne og lade dem gerne trække en eftermiddag eller natten over.
  • hæld grøntsagerne i en si og lad dem dryppe godt af
  • inden du går igang med at stege bøffer, bland grøntsagerne med 4 spsk mayonaise og 2 tsk sennep
  • smag til med salt, peber og et drys gurkemeje
  • form 3 bøffer, drys med salt og peber
  • steg de halve burgerboller på skærefladen i smør, til de er gyldne og sprøde
  • steg dine bøffer 2½-3 min på hver side i smør
  • tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i 1-2 min
  • læg bøfferne på dine smørstegte burgerboller
  • pynt med grøntsags saucen, rødløg, peberrod og kapers

Pariserbøf med det hele

Grøntsags saucen kan varieres efter hvilke grøntsager du lige har i køleskabet. Radiser vil være velegnede, eller du kan vælge at lave den kun med agurk.Pariserbøf med det hele

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.111 times, 3 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, LCHF, Mormormad Tags: Fars, lchf, Oksekød, weekendmad

« LCHF madplan uge 41
LCHF madplan uge 42 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR