Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Parmasan-paneret havkat med blomkålsmos og salsa verde

12/06/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Parmasan-paneret havkat med blomkålsmos og salsa verde

Panering i traditionel forstand ser vi ikke så meget til mere, så med jævne mellemrum afsøger jeg muligheder, der kunne ske at falde godt ud, her kommer mit bud på én af dem jeg selv synes fungerer i flere sammenhænge. Denne gang i form af Parmasan-paneret havkat med blomkålsmos og salsa verde.

En anden ret der også er sat på porten er karfoffelmos. Det er nu ikke værd at få den store nedtur over, for der findes ganske udmærkede alternativer til kartoffelmos, som for de flestes vedkommende nok smager af tryghed og barndom, men som det retfædigvis skal siges, også lander temmelig tungt i maven og kan give en gevaldig omgang mad-sved.

Denne version lavet med blomkål, er en af mine low carb favoritter, spar dig selv for megen dårlig mos, ved bare at starte med at lave denne udgave. Hemmeligheden er at dampe blomkålen så den ikke er i direkte kontakt med vandet, da der ellers vil sidde vand i alle blomkålens mange krinkelkroge. Jeg bruger en gryde med dampindsats. Man kan købe en dampindsats der passer i de fleste gryder, eller købe en speciel gryde med tilhørende dampindsats (Google er din ven) – efter min mening fuldstændig uundværlig. Mozzarellaen er ikke tilsat for at få den til at smage dejligt af ost, men derimod som en slags lim, der får det hele til at hænge sammen så mosen får en lækker konsistens. Fløden og smørret gør nøjagtigt det samme som i en almindelig kartoffelmos.

Salsa verden er bare dejlig frisk og sommeragtig – jeg fandt lidt urter i altankasserne og supplerede med en potte basilikum.

LCHF fisk

3 portioner

Til fisken

  • 400 gram havkatte filet,  det kan også være anden hvid fisk, torsk eller sågar rødspættefilet
  • 10 g friskrevet parmasan, 
  • 3 spsk mandelmel – lav den eventuelt selv 
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk kokosfedt uden smag
  • salt og peber

Til blomkålsmosen

  • 450 gram blomkål, i store stykker.
  • 50 gram revet mozzarella
  • 1 spsk smør
  • 1/2 dl fløde
  • salt

Til salsa verde

  • en håndfuld urter – i denne version basilikum, bredbladet persille, dild og mynte
  • 3 ansjosfilleter – evt. et par stykker mere, hvis du er tosset med ansjoser
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl olivenolie.
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk kapers
  • 1 fed presset hvidløg

Ekstra grønt:

  • 150 g grønne asparges

Sådan gør du:

  • start med at lave salsa verde
  • i denne version hakkede jeg den ene halvdel af krydderurterne med en kniv, den anden halvdel puttede jeg i en minihakker sammen med alle de andre ingredienser og gav den en snurretur, uden helt at tage livet af den
  • herefter kom de krydderuter jeg havde hakket med kniven i denne blanding, for at give salsaen lidt struktur og så på køl
  • sæt blomkålen over. Den skal dampe i 15 min. sårn cirka, eller til du tænker at nu er den så blød at du godt kan mose den
  • riv parmasanen fint og læg den op på et stykke madpapir eller bagepapir, lad være med at mase den sammen, du vil have den fluffy, så du kan blande den med mandelmelet og salt og peper, som du drysser ud over
  • du kan bevarer havkatten i hele filletter eller i mindre stykker alt efter temperament.
  • dyp fiske i parmasan-blandingen, så fiskestykkerne er helt dækkede
  • kig til blomkålen og lav mosen færdig, inden du steger fisken
  • hæld vandet væk og hæld blomkålen i selve gryden,
  • ved middel varme lad blomkålen stå lidt, så vand der har hængt ved fordamper, ryst den ind imellem, så det ikke brænder på
  • tag blomkålen af varmen, ost, fløde og smør hældes i, og så skal det have en tur med stavblenderen – har du ikke sådan én, så køb én eller brug håndmikseren. Du kan lave mosen grov eller glat, helt som du bedst kan lide det
  • når du er færdig så læg låget på, så den holder sig varm
  • steg nu fisken i smør/kokosolie den skal have 4-5 min på hver side,
  • anret som på billedet. Jeg havde nogle asparges i køleskabet, så dem dampede jeg så de stadig var sprøde. Salsa verden blev fordelt i små klatter, og resten kom med på bordet. Et par tynde skiver af rå blomkål gav retten lidt ekstra knas.

Data fra Madlog for 1 portion:

Energi: 661 kcal, Protein 35 g, Kulhydrat 8,1 g, Fedt 54 g.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.532 times, 6 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Fisk, Hverdagsmad, LCHF, LCHF Striks, Sommer, Under 25 g KH om dagen Tags: asparges, blomkål, Fisk, lchf, panering, sommer, weekendmad

« Kyllingeburger med hvidløgs-lime dressing.
Chokolade Mousse med olivenolie (uden æg) »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR