Panering i traditionel forstand ser vi ikke så meget til mere, så med jævne mellemrum afsøger jeg muligheder, der kunne ske at falde godt ud, her kommer mit bud på én af dem jeg selv synes fungerer i flere sammenhænge. Denne gang i form af Parmasan-paneret havkat med blomkålsmos og salsa verde.
En anden ret der også er sat på porten er karfoffelmos. Det er nu ikke værd at få den store nedtur over, for der findes ganske udmærkede alternativer til kartoffelmos, som for de flestes vedkommende nok smager af tryghed og barndom, men som det retfædigvis skal siges, også lander temmelig tungt i maven og kan give en gevaldig omgang mad-sved.
Denne version lavet med blomkål, er en af mine low carb favoritter, spar dig selv for megen dårlig mos, ved bare at starte med at lave denne udgave. Hemmeligheden er at dampe blomkålen så den ikke er i direkte kontakt med vandet, da der ellers vil sidde vand i alle blomkålens mange krinkelkroge. Jeg bruger en gryde med dampindsats. Man kan købe en dampindsats der passer i de fleste gryder, eller købe en speciel gryde med tilhørende dampindsats (Google er din ven) – efter min mening fuldstændig uundværlig. Mozzarellaen er ikke tilsat for at få den til at smage dejligt af ost, men derimod som en slags lim, der får det hele til at hænge sammen så mosen får en lækker konsistens. Fløden og smørret gør nøjagtigt det samme som i en almindelig kartoffelmos.
Salsa verden er bare dejlig frisk og sommeragtig – jeg fandt lidt urter i altankasserne og supplerede med en potte basilikum.
3 portioner
Til fisken
- 400 gram havkatte filet, det kan også være anden hvid fisk, torsk eller sågar rødspættefilet
- 10 g friskrevet parmasan,
- 3 spsk mandelmel – lav den eventuelt selv
- 2 spsk smør
- 2 spsk kokosfedt uden smag
- salt og peber
Til blomkålsmosen
- 450 gram blomkål, i store stykker.
- 50 gram revet mozzarella
- 1 spsk smør
- 1/2 dl fløde
- salt
Til salsa verde
- en håndfuld urter – i denne version basilikum, bredbladet persille, dild og mynte
- 3 ansjosfilleter – evt. et par stykker mere, hvis du er tosset med ansjoser
- 2 spsk citronsaft
- 1 dl olivenolie.
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk kapers
- 1 fed presset hvidløg
Ekstra grønt:
- 150 g grønne asparges
Sådan gør du:
- start med at lave salsa verde
- i denne version hakkede jeg den ene halvdel af krydderurterne med en kniv, den anden halvdel puttede jeg i en minihakker sammen med alle de andre ingredienser og gav den en snurretur, uden helt at tage livet af den
- herefter kom de krydderuter jeg havde hakket med kniven i denne blanding, for at give salsaen lidt struktur og så på køl
- sæt blomkålen over. Den skal dampe i 15 min. sårn cirka, eller til du tænker at nu er den så blød at du godt kan mose den
- riv parmasanen fint og læg den op på et stykke madpapir eller bagepapir, lad være med at mase den sammen, du vil have den fluffy, så du kan blande den med mandelmelet og salt og peper, som du drysser ud over
- du kan bevarer havkatten i hele filletter eller i mindre stykker alt efter temperament.
- dyp fiske i parmasan-blandingen, så fiskestykkerne er helt dækkede
- kig til blomkålen og lav mosen færdig, inden du steger fisken
- hæld vandet væk og hæld blomkålen i selve gryden,
- ved middel varme lad blomkålen stå lidt, så vand der har hængt ved fordamper, ryst den ind imellem, så det ikke brænder på
- tag blomkålen af varmen, ost, fløde og smør hældes i, og så skal det have en tur med stavblenderen – har du ikke sådan én, så køb én eller brug håndmikseren. Du kan lave mosen grov eller glat, helt som du bedst kan lide det
- når du er færdig så læg låget på, så den holder sig varm
- steg nu fisken i smør/kokosolie den skal have 4-5 min på hver side,
- anret som på billedet. Jeg havde nogle asparges i køleskabet, så dem dampede jeg så de stadig var sprøde. Salsa verden blev fordelt i små klatter, og resten kom med på bordet. Et par tynde skiver af rå blomkål gav retten lidt ekstra knas.
Data fra Madlog for 1 portion:
Energi: 661 kcal, Protein 35 g, Kulhydrat 8,1 g, Fedt 54 g.
Skriv et svar