Påsken står for døren – sårn næsten da. Så vi må hellere få styr på vores LCHF påskeæg lidt i god tid. For ikke så lang tid siden smagte jeg et Anton Berg Marcipan æg. Ikke helt overraskende, så smagte det skønt. Når så marcipan er så ufattelig let at lave, så bør det det jo være en smal sag at tilføje lidt lakrids. Jeg lavede marcipan af 200 gram mandelmel (ikke affedtet).
12 stk
Til marcipanen skal du bruge:
- 200 g mandelmel (ikke affedtet)
- 2 æggehvider
- 90-100 g sukrin melis
- 3-4 dråber mandelessens (smag dig frem, der er stor forskel på essencer)
Til lakridsmarcipanen tilsætter du yderligere:
- 2-3 tsk lakridsgranulat (jeg brugte én, jeg har købt i Rema1000 engang)
- 1 nip salt
Til overtræk:
- ca. 200 gram god lowcarb mørk chokolade, jeg brugte Cavalier chokolade sødet med stevia
Sådan gør du:
- bland alt undtagen lakridsgranulatet i en skål
- mos det godt sammen med en gaffel
- bland lakridsgranulat i lidt efter lidt og smag undervejs, så du rammer den lakridsintensitet der passer dig
- lad marcipanen trække lidt i køleskabet, inden du former æggene
- form dine æg
- læg dem lidt på køl
- overtræk med chokolade
- pynt med et drys lakridsgranulat
Der er et væld af lakridspulver/essencer/smage på hylderne og de kan alle bruges til at lave lakridsmarcipan, men jeg anbefaler du smage dig frem, så det ikke går hen og bliver for intenst, det er ærgerligt at ødelægge 200 gram god marcipan. Mine æg blev lidt rustikke, det er da faktisk lidt svært at lave helt ens håndrullede æg: 🙂 Men smagen var i top.
Husk sukkerfri guf skal opbevares på køl, hvis du ikke spiser det hele på én gang.
Skriv et svar