Jeg scorer ofte lækre kvalitetspølser i montren med “stop madspild”. De kan ellers godt være lidt dyre at anskaffe, men vi har altid nogen på lager. Jeg kan kun spise en begrænset mængde svensk pølseret og hotdog. På de svenske LCHF sider kan de imidlertid godt lide pølse stroganoff, så det tænkte jeg var værd at give et skud. Jeg har faktisk bare omsat min opskrift på almindelig bøf stroganoff. Pølserne er fulde af smag og simretiden nedsættes, så det bliver overskueligt at lave en dejlig stroganoff på en almindelig småtravl hverdag.
3 portioner:
Du skal bruge:
- 400 g gode low carb pølser – jeg brugte COOPs gourmetpølser
- 100 g bacon i tern
- 30 g løg
- 300 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- 1½-2 dl boullion, brug hvad du har
- 1 spsk worcestershire sauce, Lea & Perrins
- 1 spsk tomatpuré, koncentreret, øko, Urtekram
- 75 g creme fraiche 38%
- salt peber
Sådan gør du:
- skær løget i tynde skiver
- skær champignons i skiver
- skær pølserne i skiver
- steg bacontern til de er halvt færdige i en gryde
- tilsæt pølserne og steg med i baconfedtet, til de har fået lidt stegeskorpe
- tilsæt løg og champignons og steg til løg og champignons er bløde og møre
- tilsæt 1 fed finthakket hvidløg – hvidløget skal ikke stege, men kun afgive aroma
- tilsæt kalve bouillon, tomatpasta, paprika og worcestershire sauce.
- lad kødet simre ca. 15 min
- inden serveringen tilsættes cremefraiche, det skal bare lige varmes igennem, ikke koge, for så skiller det
- smag til med salt og peber
Vi har spist pølse stroganoffen til både spidskålspasta og blomkålsmos, begge dele var lækkert. Jeg tror det her er en ret der vil gå rent ind hos både mand og børn. Der er pølser og der er sovs, det er svært ikke at blive begejstret for.
Data fra Madlog for 1 portion uden tilbehør:
Energi: 582 kcal Protein: 29 g Kulhydrat: 8,5 g Fedt: 52 g
Skriv et svar