Det smager bedre end kold kartoffelsalat! Var mandens kommentar til denne salat og det er jo noget af et kompliment, fra en mand med en langt kærlighedforhold til kartoffelsalat bag sig. At der er kød i og en lækker cremet og piv-stærk peberrodsdressing til, vil jeg også gætte på, var en stærkt formildende omstændighed, når en voksen mand skal spises af med en salat. Fra en kvindes synspunkt er det en salat som denne, jeg har lyst til at spise en lun sommeraften på altanen med et godt glas rødvin til. Salaten kan laves af en rest roastbeef, culotte eller lignende eller man man gå all in og lave en steg alene til formålet.
2 portioner
Til Roastbeef
- roastbeef
- krydderier efter eget valg til roastbeef
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk smør
Til dressingen:
- 50 g cremefraiche 38%
- ½ dl piskefløde
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk sukrin gold
- ca 2 1/2 cm frisk peberrod
- salt og peber
Til salaten:
- ca. 75 g blandet salatgrønt
- 25 g rødløg
- 75 g agurk uden kerner
- 125 g tomat
- ca. 1/2 bakke karse.
- eventuelt lidt ekstra fint revet peberrod.
Sådan gør du.
- start med at få roastbeef i ovnen, dette kan du sagtens gøre dagen før
- strø krydderier jævnt ud på et skærebræt i roastbeefens bredde og rul den henover, så den bliver dækket af krydderier hele vejen rundt
- i denne version brugte jeg finthakket frisk rosmarin, chiliflager, salt og peber
- brunes på panden i kokosolie og smør så den bliver lækker ensartet brun hele vejen rundt
- sættes i en 150 grader varm ovn på varmluft. Brug et stegetermometer
- Når roastbeefen når en kernetemperatur på 55 grader, er den rosa og efter min mening færdig
- lad den stå og trække/køle af
- til dressingen river du ca. 2 1/2 cm frisk peberrod helt fint, jeg brugte min fineste microplane, test hvor stærk din peberrod er, det er der meget forskel på. Det er også forskelligt hvor stærk peberrodssmag man bryder sig om. Personligt har jeg intet imod at spise aftensmad med tårer i øjnene, så længe det bare er fra peberrod
- piske fløden til flødeskum og vend den med creme fraiche og revet peberrod, æblecidereddike og Sukrin Gold. Justér eventuelt med ekstra peberrod, salt og peber, du kan også bruge lidt ekstra sukrin, hvis du gerne vil have dressingen lidt til den søde side
- lad dressingen trække i køleskabet til du skal bruge den
- skær tynde skiver af roastbeefen
- flæk agurken og skrab kernerne ud, skær ud efter lyst
- skær rødløg i tynde skiver
- skær tomaten i skiver
- salatgrønt fordeles som bund for din salat
- fordel skiver af roastbeef ovenpå, krøl skiverne lidt sammen
- pynt med de øvrige grøntsager og klippet karse.
- dryp dressigen over salaten med en ske, så der kommer lidt på hver skive roastbeef, server resten af dressingen ved siden af
Data fra Madlog 1 portion af salaten med 100 g roastbeef:
Energi: 338 kcal. Protein: 25 g. Kulhydrat 7,1 g. Fedt 23 g.
Skriv et svar