Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Roastbeefsalat med peberrodsdressing.

14/06/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

 

Roastbeef salat

Det smager bedre end kold kartoffelsalat! Var mandens kommentar til denne salat og det er jo noget af et kompliment, fra en mand med en langt kærlighedforhold til kartoffelsalat bag sig. At der er kød i og en lækker cremet og piv-stærk peberrodsdressing til, vil jeg også gætte på, var en stærkt formildende omstændighed, når en voksen mand skal spises af med en salat. Fra en kvindes synspunkt er det en salat som denne, jeg har lyst til at spise en lun sommeraften på altanen med et godt glas rødvin til. Salaten kan laves af en rest roastbeef, culotte eller lignende eller man man gå all in og lave en steg alene til formålet.

2 portioner

Til Roastbeef

  • roastbeef
  • krydderier efter eget valg til roastbeef
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk smør

Til dressingen:

  • 50 g cremefraiche 38%
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk sukrin gold
  • ca 2 1/2 cm frisk peberrod
  • salt og peber

Til salaten:

  • ca. 75 g blandet salatgrønt
  • 25 g rødløg
  • 75 g agurk uden kerner
  • 125 g tomat
  • ca. 1/2 bakke karse.
  • eventuelt lidt ekstra fint revet peberrod.

Roastbeef salat

Sådan gør du.

  • start med at få roastbeef i ovnen, dette kan du sagtens gøre dagen før
  • strø krydderier jævnt ud på et skærebræt i roastbeefens bredde og rul den henover, så den bliver dækket af krydderier hele vejen rundt
  • i denne version brugte jeg finthakket frisk rosmarin, chiliflager, salt og peber
  • brunes på panden i kokosolie og smør så den bliver lækker ensartet brun hele vejen rundt
  • sættes i en 150 grader varm ovn på varmluft. Brug et stegetermometer
  • Når roastbeefen når en kernetemperatur på 55 grader, er den rosa og efter min mening færdig
  • lad den stå og trække/køle af
  • til dressingen river du ca. 2 1/2 cm frisk peberrod helt fint, jeg brugte min fineste microplane, test hvor stærk din peberrod er, det er der meget forskel på. Det er også forskelligt hvor stærk peberrodssmag man bryder sig om. Personligt har jeg intet imod at spise aftensmad med tårer i øjnene, så længe det bare er fra peberrod
  • piske fløden til flødeskum og vend den med creme fraiche og revet peberrod, æblecidereddike og Sukrin Gold. Justér eventuelt med ekstra peberrod, salt og peber, du kan også bruge lidt ekstra sukrin, hvis du gerne vil have dressingen lidt til den søde side
  • lad dressingen trække i køleskabet til du skal bruge den
  • skær tynde skiver af roastbeefen
  • flæk agurken og skrab kernerne ud, skær ud efter lyst
  • skær rødløg i tynde skiver
  • skær tomaten i skiver
  • salatgrønt fordeles som bund for din salat
  • fordel skiver af roastbeef ovenpå, krøl skiverne lidt sammen
  • pynt med de øvrige grøntsager og klippet karse.
  • dryp dressigen over salaten med en ske, så der kommer lidt på hver skive roastbeef, server resten af dressingen ved siden af

Data fra Madlog 1 portion af salaten med 100 g roastbeef:

Energi: 338 kcal. Protein: 25 g. Kulhydrat 7,1 g. Fedt 23 g.

LCHF salat

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.442 times, 20 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Frokostret, Grill, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, LCHF Striks, Salat, Sommer, Under 25 g KH om dagen Tags: dressing, fastfood, Frokost, Oksekød, salat, sommer, sukrin, weekendmad

« Chokolade Mousse med olivenolie (uden æg)
Blomkålssuppe med torsk og persille »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR