Da jeg var barn, dyrkede vi altid karse i vinduskarmen i klasseværelset, den spiste vi så på lunkne æggemadder direkte fra skoletasken. På den måde kan man sige at vi næsten fik varm mad 2 gange om dagen. Få år senere var der nogen der fik den geniale tanke, at selv skolebørns madpakker måske burde komme på køl. – Men det blev altså ikke i min tid i folkeskolen. På trods af det lidt tvivlsomme underlag, så fik karsen trods alt æggemadden til at smage bedre. Karsen får også denne LCHF skinkesalat til at smage bedre end dem du kan købe i supermarkedet. Den er så let at lave, at du tror det er løgn.
Nu er jeg voksen og ved at karse får rigtig mange ting til at smage bedre. Her drejer det sig om en anden favorit – skinkesalat, her i en sommerlig version med sprøde agurke-tern og lidt sennep og karse til at give smagen et seriøst bundtræk.
3 portioner
Ingredienser
- 200 g skinke, brug en rest eller køb den i tern (gå uden om den strimlede version, den har for mange carbs)
- 150 g agurk skrabt fri for kerner
- 1 bakke karse – køb den eller dyrk den selv
- 25 g rødløg
- 75 g creme fraiche 38%
- 50 g mayonaise
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- peber
Sådan gør du:
- skær skinken i tern, jeg købte en bakke skinketern, og de fik lige en tur med kniven, så de blev lidt mindre
- halvér agurken og skrab kernerne ud
- skær agurken i tern ca. 1×1 cm
- drys med ca. 1 tsk salt og lad dem trække i 10 min
- efter 10 min skal agurketernene dryppe af på et stykke køkkenrulle, denne behandling giver faste og sprøde agurketern
- hak rødløg fint
- bland cremefraiche, mayo og sennep og kom de øvrige ingredienser i, vend det lidt rundt og klip karsen ned i – gem lidt til pynt
Denne dag spiste vi skinkesalaten på en halv proteinbolle fra Lidl. De smager ganske udemærket og vi bruger dem nogen gange som nød-brød. Der er en masse soyamel i så jeg bryder mig egentlig ikke om at spise dem for tit, men det er mere pga. soyas hormonforstyrrende egenskaber. Selve bollen smager fint og det giver ikke ballade med Henriks blodsukker, men det er fordi han tager insulin til proteinet også. Kører man almindelig kulhydrattælling, så laver disse boller ballade, da de er smækfyldte med protein. Alternativt man spise skinkesalaten på kernebrød, det smager også mega godt. Gider du ikke alt det er brødpjat, så spis 1½ portion af salaten på en bund af iceberg eller babyspinat, pyntet med tomat, så har du en dejlig måltidssalat.
Data fra Madlog 1 portion.
Energi: 293 kcal, Protein: 14 g Kulhydrater : 2,9 g, Fedt 26 g
Data fra Madlog 1 portion incl. ½ proteinbolle fra Lidl.
Energi: 464 kcal, Protein: 29 g, Kulhydrat: 8,2 g , Fedt: 34 g.
Data fra Madlog 1½ portion incl. 75 g iceberg og 75 g tomat.
Energi: 466 kcal, Protein: 29 g. Kulhydrat, 7,9, Fedt 39 g
Skriv et svar