Jeg har længe haft lyst til frikadeller. Det er både god og billig mad, men af en eller anden grund får jeg det ikke lavet ret ofte. Jeg besluttede at pimpe dem med lidt frisk persille og forårsløg, det kom der de lækreste sommerfrikadeller ud af. Vi spiste årstidens grøntsager til med en lækker aspargessauce. Nøj hvor var det godt! Sådan som jeg husker det, var det altid min mormor, der lavede aspargessauce i vores familie. Hun serverede det altid til kogt hamburgerryg, med masser af af dampede grøntsager og nye kartofler. I virkeligheden også en ret lækker ret som jeg snart bør lave – dog minus kartofler. Måske er grunden til, at vi ikke får frikadeller oftere, at jeg ikke gider røre fars. I går formiddags, kom jeg alle ingredienserne i en frysepose på én gang og æltede dem godt sammen, så lod jeg farsen trække i køleskabet til jeg skulle stege frikadellerne. Det var altså nemt! og sparede mig for en masse opvask. Det var også let at få plads til posen i vores alt for lille køleskab.
4 portioner
Du skal bruge:
Til frikadellerne:
- 500 g kalv og flæsk – vælg en fars med højt fedtindhold
- 75 g gouda
- 50 g forårsløg
- 1 hånfuld hakket persille
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl kyllingeboullion
- ½ dl piskefløde
- 1 æg
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- smør og olie til stegning
Til aspargessaucen:
- 120 g aspargessnitter fra dåse
- 1 dl piskefløde
- 1½ dl kyllinge- eller grøntsagsboullion
- 3/4 tsk johannesbrødkernemel
Hertil spiste vi:
- 400 g blomkål, dansk, rå
- 200 g broccoli
- 400 g squash
Sådan gør du:
Frikadeller:
- sæt chiafrø i blød i kyllingeboullion
- hak forårsløg og persille, det behøver ikke være super fint
- riv gouda – det er en ost, du kan også bruge andre slags ost
- kom farsen i en frysepose
- tilsæt gouda, forårsløg og persille
- tilsæt æg og piskefløde
- tilsæt salt og peber
- når chiafrø og boullion er blevet til en slags grød, tilsættes denne grød til indholdet af fryseposen
- hold om snippen på posen med den ene hånd og ælt udenpå posen med den anden hånd – bare gi den gas
- efter et par minutter er det hele blandet godt og så skal det bare på køl og trække
- smelt en klat smør og tilsæt olie, form frikadellerne – jeg lavede 12 stk ud af denne portion.
- steg frikadellerne 8-10 min på hver side
Aspargessaucen:
- Bland kyllingeboullion med piskefløde og giv det et opkog
- drys johannesbrødkernemel i et tyndt lag over overfladen på saucen og pisk godt
- tilsæt aspargessnitter med det vand der hænger ved dem
- varm igennem
- lad saucen stå lidt ved helt lav varme – tjek tykkelsen, tilsæt eventuelt en lille bitte smule ekstra johannesbrødkernemel og rør godt
- tilsæt 1 spsk. smør og smag til med salt
- serveres over dampede grøntsagerne sammen med frikadellerne – pyntet med et drys persille
Tjek frikadellerne på min instagram. Chiafrøene opdager man ikke, når man spiser frikadellerne, men de holder på smag og form frikadellefarsen. Osten tilføjer lidt fugt og giver sprød stegeskorpe. Frikadeller er en fin LCHF snack – både til børn og voksne.
Data fra madlog pr. portion incl grøntsager og sauce:
Energi: 546 kcal. Protein: 40 g, Kulhydrat: 8,5 g Fedt: 38 g
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.