Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Sommerfrikadeller med aspargessauce

03/07/2017 By Dorrit Nørgaard

LCHF frikadellerJeg har længe haft lyst til frikadeller. Det er både god og billig mad, men af en eller anden grund får jeg det ikke lavet ret ofte. Jeg besluttede at pimpe dem med lidt frisk persille og forårsløg, det kom der de lækreste sommerfrikadeller ud af. Vi spiste årstidens grøntsager til med en lækker aspargessauce. Nøj hvor var det godt! Sådan som jeg husker det, var det altid min mormor, der lavede aspargessauce i vores familie. Hun serverede det altid til kogt hamburgerryg, med masser af af dampede grøntsager og nye kartofler. I virkeligheden også en ret lækker ret som jeg snart bør lave – dog minus kartofler. Måske er grunden til, at vi ikke får frikadeller oftere, at jeg ikke gider røre fars. I går formiddags, kom jeg alle ingredienserne i en frysepose på én gang og æltede dem godt sammen, så lod jeg farsen trække i køleskabet til jeg skulle stege frikadellerne. Det var altså nemt! og sparede mig for en masse opvask. Det var også let at få plads til posen i vores alt for lille køleskab.

4 portioner

Du skal bruge:

Til frikadellerne:

  • 500 g kalv og flæsk – vælg en fars med højt fedtindhold
  • 75 g gouda
  • 50 g forårsløg
  • 1 hånfuld hakket persille
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl kyllingeboullion
  • ½ dl piskefløde
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • smør og olie til stegning

Til aspargessaucen:

  • 120 g aspargessnitter fra dåse
  • 1 dl piskefløde
  • 1½ dl kyllinge- eller grøntsagsboullion
  • 3/4 tsk johannesbrødkernemel

Hertil spiste vi:

  • 400 g blomkål, dansk, rå
  • 200 g broccoli
  • 400 g squash

Sådan gør du: 

Frikadeller:

  • sæt chiafrø i blød i kyllingeboullion
  • hak forårsløg og persille, det behøver ikke være super fint
  • riv gouda – det er en ost, du kan også bruge andre slags ost
  • kom farsen i en frysepose
  • tilsæt gouda, forårsløg og persille
  • tilsæt æg og piskefløde
  • tilsæt salt og peber
  • når chiafrø og boullion er blevet til en slags grød, tilsættes denne grød til indholdet af fryseposen
  • hold om snippen på posen med den ene hånd og ælt udenpå posen med den anden hånd – bare gi den gas
  • efter et par minutter er det hele blandet godt og så skal det bare på køl og trække
  • smelt en klat smør og tilsæt olie, form frikadellerne – jeg lavede 12 stk ud af denne portion.
  • steg frikadellerne 8-10 min på hver side

Aspargessaucen:

  • Bland kyllingeboullion med piskefløde og giv det et opkog
  • drys johannesbrødkernemel i et tyndt lag over overfladen på saucen og pisk godt
  • tilsæt aspargessnitter med det vand der hænger ved dem
  • varm igennem
  • lad saucen stå lidt ved helt lav varme – tjek tykkelsen, tilsæt eventuelt en lille bitte smule ekstra johannesbrødkernemel og rør godt
  • tilsæt 1 spsk. smør og smag til med salt
  • serveres over dampede grøntsagerne sammen med frikadellerne – pyntet med et drys persille

Tjek frikadellerne på min instagram. Chiafrøene opdager man ikke, når man spiser frikadellerne, men de holder på smag og form frikadellefarsen. Osten tilføjer lidt fugt og giver sprød stegeskorpe. Frikadeller er en fin LCHF snack – både til børn og voksne.Sommerfrikadeller

Data fra madlog pr. portion incl grøntsager og sauce:

Energi: 546 kcal. Protein: 40 g, Kulhydrat: 8,5 g Fedt: 38 g

LCHF frikadeller

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.577 times, 7 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, LCHF, Mormormad, Sommer Tags: Fars, lchf, ost, sommer, svinekød

« LCHF madplan uge 25/2017
Paprikagryde med blomkålsris »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR