Der er så mange gode danske råvarer i øjeblikket. Vi spiser store mængder af radiser, vi er vilde med den pebrede skarpe smag, kombineret med den saftige sprødhed. Rygeost og radiser er vist næsten så traditionelt og dansk som det kan blive. Jeg kan bedst lide den fede version af rygeosten og blandet med radiser, agurk og purløg får man den bedste Sommersalat med rygeost, det bare himmelsk, på et stykke kernebrød, eller rugbrød til dem der spiser kulhydrater.
Du skal bruge:
- 100 g rygeost, den fede uden kommen
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 3 spsk mayonnaise
- 150 g agurk hvor du har fjernet kernerne
- 150 g radise
- 1 dl hakket purløg
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du:
- skær agurken igennem og skrab kernerne ud med en teske
- skær agurken til bjælker og herefter i tern
- drys agurkerne med salt og sæt dem i køleskabet for at trække – gerne en times tid
- skær radisserne i skiver, hvis de er meget store kan de skæres en gang igennem på langs
- mos rygeosten sammen med creme fraiche og mayonnaise og rør den helt glat
- klip eller hak godt med purløg ned i rygeosten, gem lidt purløg til pynt
- lad agurkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle
- kom radisser og agurk i rygeosten og bland rundt
- servér drysset med purløg
Vi spiste sommersalaten ovenpå et stykke kernebrød med laks, men den smager også lækkert som den er. Jeg salter agurkerne, fordi det trækker noget af vand ud af agurkerne og fremhæver smagen af agurk, samtidig med at den bliver lidt mere fast og sprød. Er du i tidsnød, så spring blot dette trin over, salaten bliver også lækker uden saltede agurker.
Data fra Madlog for 100 g af sommersalaten:
Energi: 105 kcal Protein: 2,8 g Kulhydrat: 2,2 g Fedt: 11,8 g
Skriv et svar