Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Spidskål med carbonara-sauce

18/07/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

DSC_9623

Næst efter pizza, så må Carbonara være en af de mest spiste retter på diverse feriedestinationer, det er retten alle kan lide. Jeg har genbrugt carbonara-saucen til strimler af blancheret spidskål. Generelt skal man passe på med at sælge en ret, som noget de ikke er, for så har man i alt fald udfordret sig selv fra start. Ligegyldig hvordan man skærer spidskål, så kommer det aldrig til at smage som pasta, men spidskål og bacon/ostesauce det er altså en god kombination 🙂 Det er lidt lige meget, hvordan du skærer kålen, den skal bare ikke være så fin, at den helt klapper sammen, når du blancherer den. Det skal være så den kan blive dækket af sauce hele vejen rundt og at det kan se godt ud på din tallerken, gør jo heller ikke noget.

2 potioner

Du skal bruge:

  • 300 g spidskål
  • 150 g bacon
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 stk æg
  • 3 spsk piskefløde
  • 30 g parmasanost
  • 1 fed hvidløg

DSC_9621

Sådan gør du:

  • pil bladene forsigtigt af spidskålen – ét for ét, hvis du lige løsner bladene ved stokken, går det nemmest, fjern det groveste af bladet  i midten
  • læg bladene ovenpå hinanden og snit lange bånd på ca. 1½ cm bredde af bladene
  • blancher kålen i max. 2 min i letsaltet vand kålen skal blive lidt blød, men stadig bevare sit bid – kom den i et dørslag og hold den under den kolde hane, så tilberedningen stopper
  • lad kålen dryppe af på et tørt viskestykke, egentlig lidt som når man tørrer hjemmelavet pasta
  • kom en spsk olie på panden og steg baconen til den er sprød, men ikke knastør
  • pisk æggene let sammen med fløden og den revne parmasan, gem lidt ost til at rive over den færdige ret
  • hvis du har for meget olie på panden, så hæld lidt fra, gem det til at stege dine morgenæg i
  • kom fintrevet hvidløg på panden og straks efter kommes kålen på panden: Lad den varme igennem, ikke på fuld hammer, men blidt, så den ikke klapper helt sammen
  • kom æggeblandingen i panden og vend godt rundt – her er det også vigtigt at der ikke er så meget varme på at æggeblandingen bare stivner, når den rammer panden og bliver til scrambled æg, den skal helst få mulighed for at blive godt fordelt gennem retten. Brug eventuelt en madpincet til at løfte lidt op i kålen undervejs
  • krydder med peber
  • anret straks og riv resten af parmasanen over

DSC_9622

Pas på med salt – både parmasanen og bacon tilføjer salt til retten, så smag dig frem.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.347 times, 8 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Alt i én, Drikke, Hverdagsmad, LCHF

« Morgenæg med et twist
Danablue sauce »

Kommentarer

  1. Rav Food skriver

    23/07/2015 kl. 15:55

    Hvor ser det lækkert ud. Og en super ide at kombinere spidskål med den lækre carbonarasauce. Den skal jeg prøve inden længe.
    Bedste hilsner Kathe

    Svar
    • Dorrit skriver

      26/07/2015 kl. 14:34

      Det var også virkelig godt 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR