Næst efter pizza, så må Carbonara være en af de mest spiste retter på diverse feriedestinationer, det er retten alle kan lide. Jeg har genbrugt carbonara-saucen til strimler af blancheret spidskål. Generelt skal man passe på med at sælge en ret, som noget de ikke er, for så har man i alt fald udfordret sig selv fra start. Ligegyldig hvordan man skærer spidskål, så kommer det aldrig til at smage som pasta, men spidskål og bacon/ostesauce det er altså en god kombination 🙂 Det er lidt lige meget, hvordan du skærer kålen, den skal bare ikke være så fin, at den helt klapper sammen, når du blancherer den. Det skal være så den kan blive dækket af sauce hele vejen rundt og at det kan se godt ud på din tallerken, gør jo heller ikke noget.
2 potioner
Du skal bruge:
- 300 g spidskål
- 150 g bacon
- 1 spsk kokosolie
- 2 stk æg
- 3 spsk piskefløde
- 30 g parmasanost
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
- pil bladene forsigtigt af spidskålen – ét for ét, hvis du lige løsner bladene ved stokken, går det nemmest, fjern det groveste af bladet i midten
- læg bladene ovenpå hinanden og snit lange bånd på ca. 1½ cm bredde af bladene
- blancher kålen i max. 2 min i letsaltet vand kålen skal blive lidt blød, men stadig bevare sit bid – kom den i et dørslag og hold den under den kolde hane, så tilberedningen stopper
- lad kålen dryppe af på et tørt viskestykke, egentlig lidt som når man tørrer hjemmelavet pasta
- kom en spsk olie på panden og steg baconen til den er sprød, men ikke knastør
- pisk æggene let sammen med fløden og den revne parmasan, gem lidt ost til at rive over den færdige ret
- hvis du har for meget olie på panden, så hæld lidt fra, gem det til at stege dine morgenæg i
- kom fintrevet hvidløg på panden og straks efter kommes kålen på panden: Lad den varme igennem, ikke på fuld hammer, men blidt, så den ikke klapper helt sammen
- kom æggeblandingen i panden og vend godt rundt – her er det også vigtigt at der ikke er så meget varme på at æggeblandingen bare stivner, når den rammer panden og bliver til scrambled æg, den skal helst få mulighed for at blive godt fordelt gennem retten. Brug eventuelt en madpincet til at løfte lidt op i kålen undervejs
- krydder med peber
- anret straks og riv resten af parmasanen over
Pas på med salt – både parmasanen og bacon tilføjer salt til retten, så smag dig frem.
Hvor ser det lækkert ud. Og en super ide at kombinere spidskål med den lækre carbonarasauce. Den skal jeg prøve inden længe.
Bedste hilsner Kathe
Det var også virkelig godt 🙂