Jeg har et stykke tid gået og manglet et eller andet knasende og sødt til et par dessert-projekter. Det skulle helst ikke smage for meget af Müsli, og også gerne være noget, der kan gemmes og findes frem i en snæver vending. Når lysten til dessert melder sig og det sker ikke så ofte her i hjemmet, så skal man være vaks ved havelågen.
Jeg har taget udgangspunkt i den dukkah-blanding jeg blandt andet bruger til at panere kylling i og så har jeg bare lavet den i en sød version med pekannødder istedet for sesamfrø. Jeg har krydret med stødt kanel og stødt ingefær og årstiden taget i betragtning, så er det nok meget passende.
Det skal du bruge:
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 50 g pekannødder
- 1½ spsk sukrin gold, hvis du bruger sukker i din mad, så brug rørsukker eller brun farin
- 1½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
Sådan gør du:
- Rist mandler og hasselnødder i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 min
- hak mandler og hasselnødder fint i foodprocessor
- hak pekannødderne med kniv – ikke helt så fint som de andre nødder
- rist dem let på en pande i ca. 5 min
- strø 1½ spsk sukrin gold ud over – sukrinen smelter så du skal blande godt rundt
- tilsæt mandler og hasselnødder
- tilsæt ingefær og kanel og bland godt rundt
- lad blandingen afkøle og kom dem i en tætsluttende beholder – (hvem har ikke altid lige et Hellman glas)
- opbevar gerne på køl
Eneste problem er at blandingen smager lidt for godt. Så note til mig selv: “Husk det er beregnet som pynt og knas på desserter og til at rulle julekonfekt i ! Det er ikke müsli og du skal slet ikke komme i tanke om at hælde lidt ud i hånden og kaste det i gabet”!
Skriv et svar