Squashpasta er standard LCHF tilbehør. Når man får rutinen i at lave den, tager den ikke ret meget længere tid end at tilberede at en pakke tørret spagetti. Vi kan bedst lide squashpastaen fast og al dente. Derfor salter jeg squashpastaen inden jeg tilbereder den, så noget af vandet allerede er trukket ud. Selve tilberedningen foregår på en pande. De skal behandles meget nænsomt, men så bliver resultatet også godt. Jeg skærer altid mine ud med en helt almindelig julienne-skræller, som ikke har kostet mig alverden. Jeg har også en spiralizer, fordi jeg troede, jeg ikke kunne leve uden, men jeg bruger den aldrig.
3 portioner:
Du skal bruge:
- 550 – 750 g squash skåret til pasta, afhængig af hvor meget fyld der er i din sauce
- 1-2 tsk salt
- 1 klat smør
Sådan gør du:
- skær pasta ud af dine squash. Du kan bruge en julienne- skræller, mandolinjern, en spiralizer eller bare en kniv. Du kan også skære den til bånd, f.eks. med en almindelig tyndskræller
- jeg skærer på alle sider rundt om kernerne i midten. Kernerne egner sig ikke til nudler, synes jeg
- kom pastaen i en skål og drys med 1-2 tsk salt, vend godt rundt i dem, lad dem stå sådan, gerne i en halv times tid, denne proces trækker væske ud af pastaen og gør den mere fast
- efter en halv time, er der trukket en del væske ud af dem og jeg lægger den til afdrypning på et rent viskestykke
- når pastaen skal tilberedes smelter du 1 klat smør på panden, den må ikke blive brun.Ved lav varme, varmer du herefter pastaen igennem. Den må ikke stege, men skal blot varmes igennem, så de stadig har masser af bid
- jeg bruger en madlavningspincet når jeg vender rundt i pastaen, det synes jeg er den mest nænsomme metode
Almindelig pasta er jo egentlig bare melklister, der fylder maven op. Så jeg har god samvittighed, når jeg serverer den fine grønne pasta under en dejlig sauce. Prøv squashpastaen med kødboller med tomatsauce, laks med reje- tomatsauce eller en klassisk bolognese.
Tak for tip og delikate billeder 🙂
KH Gitte
Velbekomme Gitte ????