Selvom man fuldstændig har skiftet livesstil, så er det nu rart at få noget som smager velkendt og måske ligefrem lidt af barndom. Denne version af stegt flæsk, gør lige netop det for mig. Jeg er vokset op med stegt flæsk, nyopgravede kartofler og hvid persille sovs med hjemmesyltede rødbeder til. – En simpelt ret, med en fantastisk smag af sprød gris. I et low carb univers holder retten dog ikke en meter, med undtagelse af svinet, men det er heller ikke et tosset udgangspunkt.
Hvordan rammer man så den cremede smag som vi aller kender fra hvid persillesovs moset ind i nyopgravede kartofler, sådan som vi kender den fra tiden før din mor besluttede sig for, at nu var du altså blevet for gammel til moset mad. Jeg kan huske at min far gjorde det alligevel, hvis der var god sovs. Havde han kunnet, ville han have krydset en kartoffel med en svamp, så den havde forbedret sin sugeevne betydeligt.
Blomkålsmos lavet med fløde og smør og med en ordentlig dusk hakket persille rammer det meget godt synes jeg. Rødbederne kan vi ikke spise her i husholdningen, uden at blodsukkeret stiger lidt hurtigere end godt er, så selv den sukkerfri syltede slags beskæftiger vi os ikke ret meget med, så skal det i alt fald gå vildt for sig.
Istedet lavede jeg en helt simpel salat af icebergsalat i tynde strimler, det er sprødt og smager lidt af ærter. Det fik en dressing af citronsaft og fløde, lidt sukrin gold og et drys peber. Denne salat klarede perfekt opgaven med at rense ganen, så man var klar til mere flæsk og blomkålsmos.
2 pers.
Du skal bruge:
- Fersk flæsk i skiver svarende til protein til 2 personer, se om du kan finde noget der ikke er for fedt, for det er kødet dine proteiner kommer fra.
- 300 gram blomkål
- 30 gram revet mozzarella ost
- 5 spsk fløde
- 2 spsk smør
- 25 gram hakket persille
- 100 gram iceberg
- 1-2 tsk sukrin gold
- 1 spsk lime eller citron saft
- salt og peber
Sådan gør du:
- tag din flæsk ud af køleskabet
- vej blomkålen af, den skal ikke findeles
- læg den i en gryde eller allerbedst i en dampindsats så den ikke kommer i kontakt med vandet
- fordel dit flæsk på en bageplade på et stykke bagepapir
- tryk hver skive lidt flad med din håndrod og krydder på begge siden med salt og peber
- sæt flæsken i ovnen ved 225 grader i varmluft i 2o min i midten af ovnen, tjek efter 10 og 15 min, måske er din ovn hurtigere end min
- sæt blomkålen over og koge, den skal have 10 min eller til den er så mør at du kan mose den.
- snit icebergsalaten fint
- bland fløde, citronsaft og sukrin, sød til du synes dressingen er sød nok
- når blomkålen er klar, drænes den og sættes over igen på svag varme, overskydende vand kan fordampe, ryst gryden indimellem
- tilsæt resten af fløden, 2 spsk smør og den revne ost. Blend med en stavblender til den er helt glat
- rør den hakkede persille i lige inden serveringen
- hæld mormordressingen over din icebergsalat lige inden serveringen
- Når flæsken er brun og lækker, pas på ikke at give det for meget, så bliver det for tørt, skal den lige dryppe lidt af på noget fedtsugende papir
- Så kan du anrette din tallerken
Nu har vi levet stringent efter denne livsstil siden oktober 2014, hvor min kæreste blev irriteret over hurtigt stigende blodsukker ovenpå en gang kartofler til hans mors fødselsdag. Så trak han en streg i sandet og har ikke været tilbage og eksperimentere med hurtige kulhydrater siden. I aftes sad vi og snakkede om, at vi faktisk nærmest aldrig tænker på eksempelvis kartofler mere. Ikke fordi det ikke smager godt, men fordi vi aldrig køber dem og fordi det bare ikke er bøvlet værd.
Skriv et svar