Når det sådan er gråt og råkoldt, så hænder det jeg lige pludselig får lyst til gløgg. Men er du tosset, hvor er der dog meget sukker i! Både i ekstrakten man køber og også i de færdigblandede. Dette er en fuldstændig sukkerfri gløgg. Den er hurtig at fremstille. Ekstrakten behøver ikke trække i flere dage. Du kan lave den her og nu og have den færdig på 20 min. Den er stadig fuld af smag og dufter dejligt af Jul. Det er en perfekt afslutning på en gåtur i skoven.
Ca. 6 dl ekstrakt
Det skal du bruge:
- 1 liter vand
- 3 kanelstænger ca. 10 cm
- 10 hele nelliker
- 5 cm frisk ingefær
- 10 hele peberkorn
- 4 hele stjerneanis
- skrællen fra 1 økologisk mandarin
- 2 spsk hibiskus the
- 9 dl rødvin
- sukrin gold, eller hvad du selv foretrækker at søde med
- evt. lidt rom
Sådan gør du:
- kom 1 liter vand i en gryde
- tilsæt, kanelstænger, nelliker, ingefær skåret i tynde skiver, peberkorn, stjerneanis og skrællen fra mandarinen
- kog op og lad det simre i 10 min
- efter 10 min slukker du gryden og tilsætter hibiskus the til vandet og krydderierne
- lad det trække under låg i 10 min
- si blandingen og her er din gløgg ekstrakt
- blandes 1 dl ekstrakt til 1½ dl rødvin
- varmes forsigtigt op så du ikke fordamper al alkoholen
- sød din gløgg så den passer til dine smagsløg
- tilsæt evt. lidt rom, hvis gløggen skal være lidt mere insisterende
Jeg sødede min gløgg med sukrin gold og stevia sweetleaf berry. Det er vigtigt at du selv smager dig frem til hvor sød den skal være, da smagsoplevelsen af sødt typisk ændrer sig,når man har være LCHF i et stykke tid. Ting som man i fortiden har betragtet som almindeligt sødt kan næsten flå kæben af efter et stykke tid 🙂 Jeg synes denne gløgg smager så autentisk at jeg ikke ville tøve med at servere den for ikke-LCHF’ere uden at informere om at den er sukkerfri. Hvis du køler gløgg-ekstraten hurtigt ned, kan den godt holde nogen dage i køleskabet.Vi drak gløggen med et par orange-trøfler til.
Det ser skønt ud – og jeg er ved at koge min lage nu. Men… jeg har desperat ledt efter hibiscus te uden held…. Hvad ville du erstatte den med? Jeg ved ikke hvordan teen smager, så jeg kender ikke det bedste alternativ 🙂
Hibiscus the er frugt-agtig og syrlig. Jeg har set at pickwick har den som the i brev. Jeg bruger denne her http://www.matas.dk/hibiscus-knust-oe-90-gr?gclid=CjwKEAiAgvyxBRDmuviAj67g-XQSJABTLMcHpG8NnqFiewOH9BLAS85gmovSEnMW_yJCIje8c4tGnxoCDZDw_wcB&gclsrc=aw.ds – Men hvis du har noget frugt-the, helst ikke med sort the i. Det er til at give gløggen den der lidt frugt-agtige smag.
Hvis du bruger frugt-the med sort the- så skal den i alt fald ikke trække så længe at den bliver for bitter.
Nåh ja – hvis du har en sjat sukkerfri saftevand så kan det helt sikkert gøre det samme – men lille sjat hvis det er meget koncentreret 🙂
Hej – tak for dit lynhurtige svar. Desværre fik jeg ikke tjekket – havde ikke regnet med at du var så hurtig på tasterne, så jeg havde allerede fundet noget sort frugtte frem. Og du har helt ret – det bliver meget hurtigt bittert.
Jeg må i Matas, og så forfra, jeg VIL smage 🙂