Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Sukkerfri og glutenfri chokoladekage

14/07/2016 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF chokoladekageDe fleste elsker en god chokoladekage. – Denne chokoladekage er glutenfri og sukkerfri. Hvis du spiser sukker kan du bytte sukrinen ud med rørsukker. Kagen er fugtig og lækker og egner sig fint til dessert eller til en god kop kaffe eller the. Har du lidt friske bær, du kan servere den med, bliver det bare ekstra lækkert. Kagen smager syndigt og lækkert og er du vild med kaffe i chokoladekage, kan du tilsætte stærk kaffe i stedet for vand.

Du skal bruge: (opskriften indeholder affiliatlinks)

  • 150 g kokosolie – jeg brugte en neutral kokosolie
  • 40 g kakaopulver
  • 50 chokolade – jeg brugte mørk chokolade sødet med stevia
  • 4 spsk creme fraiche 38%
  • 4 spsk vand
  • 1½ vaniljepulver
  • 150 g mandelmel – ikke den fedtreducerede
  • 4 små/medium æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk fiberHUSK den gule
  • 175 g sukrin gold
  • lidt ekstra chokolade  til spåner

Sådan gør du:

  • blødgør kokosolien – kokosolie har meget lavt smeltepunkt og hvis det er sommer, er den sandsynligvis allerede næsten flydende. Jeg giver den laveste effekt i mikrobølgeovnen i få sekunder, så er den flydende uden at være brandvarm. Hvis du giver den lidt for længe så lad den køle lidt af inden du bruger den.
  • pisk æg, sukrin gold og kokosolie sammen til det er luftigt og kokosolien har fået det til at tykne
  • hak chokoladen og bland det sammen med kakaopulver, vanille pulver, mandelmel, bagepulver og fiberhusk. Rør rundt til der ikke er flere klumper
  • bland æggemassen med vand, creme fraiche og de tørre ingredienser
  • smør en springform ca. 23-26 cm og kom dejen i
  • bages ved 175 grader almindelig ovn  i 50-55 min
  • kanten skal være fast og hvis du stikker i kagen (jeg bruger et træspyd) skal der ikke sidde ubagt dej på spydet, men det må gerne være fugtigt.
  • jeg rev lidt chokolade henover den færdige kage – det gav den en fin overflade

sukkerfri og glutenfri chokoladekage

Jeg rørte creme fraiche 38% med lidt sukrin melis og vanillepulver og serverede det til, sammen med lidt friske bær, chokolade mynte og lidt chokoladespåner. Det smagte skønt. Kagen vil helt sikkert også være lækker sammen med en god low carb is.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.931 times, 8 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, gæstemad, Kage, LCHF Tags: afterdinner, candlelight, chokolade, Dessert, mandelmel, sukkerfriguf, sukrin

« Tequila og lime kylling
LCHF madplan uge 29 »

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    19/10/2017 kl. 19:08

    Har lige prøvet kagen idag. Den er sååååå god. Endnu en af dine opskrifter er blevet favorit herhjemme:-)

    Svar
    • Dorrit skriver

      23/10/2017 kl. 12:44

      Det er bare dejligt at høre 🙂 Må vist hellere også selv snart bage den igen 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR