De fleste elsker en god chokoladekage. – Denne chokoladekage er glutenfri og sukkerfri. Hvis du spiser sukker kan du bytte sukrinen ud med rørsukker. Kagen er fugtig og lækker og egner sig fint til dessert eller til en god kop kaffe eller the. Har du lidt friske bær, du kan servere den med, bliver det bare ekstra lækkert. Kagen smager syndigt og lækkert og er du vild med kaffe i chokoladekage, kan du tilsætte stærk kaffe i stedet for vand.
Du skal bruge: (opskriften indeholder affiliatlinks)
- 150 g kokosolie – jeg brugte en neutral kokosolie
- 40 g kakaopulver
- 50 chokolade – jeg brugte mørk chokolade sødet med stevia
- 4 spsk creme fraiche 38%
- 4 spsk vand
- 1½ vaniljepulver
- 150 g mandelmel – ikke den fedtreducerede
- 4 små/medium æg
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk fiberHUSK den gule
- 175 g sukrin gold
- lidt ekstra chokolade til spåner
Sådan gør du:
- blødgør kokosolien – kokosolie har meget lavt smeltepunkt og hvis det er sommer, er den sandsynligvis allerede næsten flydende. Jeg giver den laveste effekt i mikrobølgeovnen i få sekunder, så er den flydende uden at være brandvarm. Hvis du giver den lidt for længe så lad den køle lidt af inden du bruger den.
- pisk æg, sukrin gold og kokosolie sammen til det er luftigt og kokosolien har fået det til at tykne
- hak chokoladen og bland det sammen med kakaopulver, vanille pulver, mandelmel, bagepulver og fiberhusk. Rør rundt til der ikke er flere klumper
- bland æggemassen med vand, creme fraiche og de tørre ingredienser
- smør en springform ca. 23-26 cm og kom dejen i
- bages ved 175 grader almindelig ovn i 50-55 min
- kanten skal være fast og hvis du stikker i kagen (jeg bruger et træspyd) skal der ikke sidde ubagt dej på spydet, men det må gerne være fugtigt.
- jeg rev lidt chokolade henover den færdige kage – det gav den en fin overflade
Jeg rørte creme fraiche 38% med lidt sukrin melis og vanillepulver og serverede det til, sammen med lidt friske bær, chokolade mynte og lidt chokoladespåner. Det smagte skønt. Kagen vil helt sikkert også være lækker sammen med en god low carb is.
Har lige prøvet kagen idag. Den er sååååå god. Endnu en af dine opskrifter er blevet favorit herhjemme:-)
Det er bare dejligt at høre 🙂 Må vist hellere også selv snart bage den igen 🙂