Romfromage husker jeg fra min barndom, dengang var det en pivfræk dessert som fik bedstemødre til at finde romflasken frem fra spisekammeret. Det kunne være den stærkt parfumerede Hansen Rom. Det kunne også være en kæberaslende Stroh Rom, hjembragt af en sød slægtning, der havde smuglet den over grænsen, eller købt den på en charter-ferie. Så sad man der til søndagsmiddagen og fik en lille skid på 🙂 Denne her romfromage er knap så dramatisk. Til gengæld er det en sukkerfri romfromage, tilsat lidt friske bær og kokosflager, så den smager dejlig eksotisk.
Til 5 portioner
Du skal bruge:
- 4 blade husblas
- 3 stk pasteuriserede æggeblommer
- 3 stk pasteuriserede æggehvider
- 50 g sukrin gold
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl hvid rom
- 100 g friske hindbær
- 35 g kokosflager
Sådan gør du:
- sæt husbladsen i blød i koldt vand
- pisk æggehviderne stive
- pisk fløden stiv
- pisk æggeblommerne med sukrin gold til sukrinen er opløst eller tæt på
- smelt husbladsen over vandbad
- kom rommen i husbladsen så den køler lidt af
- pisk rom og husblads i æggeblommerne
- vend den piskede fløde i
- vend de stiftpiskede hvider forsigtigt i
- læg 2-3 hindbær i bunden af hvert glas
- fordel fromagen i glassene
- er der hindbær tilbage, så sæt dem på toppen
- sæt fromagen på køl i nogle timer
- rist kokosflagerne og brug dem til pynt på fromagen
Jeg pyntede også med lidt frysetørrede hindbær, for at give lidt kulør på toppen.
Desserten smager som en ganske almindelig syndig dessert, jeg tror sagtens man kan servere den for sukkerspisere uden de spotter, at den er sukkerfri. Rom og Sukrin Gold er bare bedste venner!
Skriv et svar