Vinteren raser derude, sneen falder tæt. Det er en god dag til at at fylde crock-potten med ingredienser til en dejlig suppe. Denne suppe er en dejlig cremet suppe med kylling og champignon. Crock-potten er genial at lave suppe i, alle de forskellige smage når virkelig at udvikle sig, det er helt fantastisk. Har du ikke en crock-pot og er du nysgerrig på, hvad det er for en fætter så har jeg skrevet lidt om det her.5 portioner
Du skal bruge:
- 500 g champignon
- 75 g forårsløg
- 300 g knoldselleri
- 2,5 dl piskefløde, fløde 38%
- 2 fed hvidløg
- 650 g kyllinge brystfilet
- 1- 1,2 liter grønsags- eller hønseboullion
- 2 spsk smør
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skær champignons i skiver
- brun dem af en en klat smør
- skær forårsløg i skiver
- skær knoldselleri i tern
- pres eller hak hvidløg
- kom det hele i din crock-pot sammen med de hele kyllingebryster
- kom et par kviste frisk timian og rosmarin i gryden og krydder med lidt peber
- hæld boullion over – start med 1 liter
- tilbered på low i 8 timer
- efter de 8 timer sæt crockpotten på high tag kyllingebrysterne op med en hulske
- kom en kvart liter piskefløde i suppen
- pluk kyllingebrysterne fra hinanden med to gafler, det går ganske let
- kom kyllingkødet tilbage i suppen og lad det varme med igen
- smag suppen til med salt og peber – kom lidt ekstra boullion i, hvis du synes den er for lidt væde
Henrik spiste suppen med en bolle til, du kan også bage disse lækre suppebrød til. Jeg spiste kun suppe, for jeg havde ikke plads i maven til andet. Det her er det jeg kalder comfort food og lige præcis det jeg har brug for på en kold vinterdag. Suppen indeholder alt hvad du har brug for af protein og grøntsager. Hvis du ønsker at tilføje ekstra fedt, så giv suppen en klat hvidløgssmør på toppen lige inden servering.
Data fra Madlog:
Energi: 369 kcal Protein: 31 g Kulhydrat: 9,7 g Fedt: 27 g
Igen har du “arrangeret” min weekend-mad 🙂
Der er lavet indkøbsliste til denne suppe og til dine suppebrød.
Glæder mig allerede til aftensmaden i morgen 😉
Det lyder dejligt Merete 😉 Det er virkelig også godt vejr til en skål suppe 🙂 Jeg har en anden god vintersuppe i gryden nu 🙂 Jeg håber der kommer en opskrift ud af det. Den kommer med i min madpakke i weekenden, som er min arbejdsweekend – God weekend til dig!
På andre blogs kan man hakke af at man gerne vil have besked når der bliver skrevet noget nyt på et indlæg man selv har kommenteret på.
Har du overvejet det?
Det sikrer, at jeg får læst de svar der kommer på mine spørgsmål for nogle gange kan jeg godt glemme, at jeg lige havde skrevet et eller andet et sted 🙂
PS. Ser frem til endnu en suppe-opskrift 🙂
Det har du ret i Merete, det vil jeg lige forske lidt i 🙂 Go weekend 🙂