Svensk pølseret smager fantastisk, men i original-udgaven med kartofler, kan den godt lande lidt hårdt. Det problem har man ikke med denne LCHF udgave, hvor grundstenen er blomkål. Den har den samme gode smag, men er meget blidere ved dit system. Jeg har virkelig bestræbt mig på at effektivere på arbejdsgangene i denne opskrift, samtidig med at jeg gerne vil have at blomkålen beholder bid og facon, så man ikke får en gang smattet pølseret. Jeg tænker billederne taler for sig selv – det lykkedes ret godt!
3 personer
Du skal bruge:
- 425 g kålpølser
- 50 g løg
- 750 g blomkål
- 150 g hakkede tomater fra dåse
- 1 spsk tomatpasta
- 1 tsk hot chili chilisauce – kan udelades, hvis du ikke er tosset med chili
- 50 g flødeost natural
- 1 spsk æblecider eddike
- 1 spsk sukrin gold
- 1 spsk paprika
- salt og peber
- lidt smør til at stege pølserne i
- purløg til drys
Sådan gør du:
- del blomkålen i små buketter
- damp den 2 min, hæld den i et dørslag og skyl under den kolde hane og stil den til afdrypning
- skær kålpølserne i skiver
- steg pølseskiverne i lidt smør ved middel varme
- efter 5 min tilføjes det hakkede løg – lad det stege med til løget er blødt og gennemstegt
- bland hakkede tomater, tomatpasta, chilisauce, sukrin gold, æblecidereddike og flødeost
- blend det sammen med en stavblender
- kom de afdryppede blomkål ned til pølsestykkerne
- drys paprika på og lad blomkålen varme med sammen med pølsestykkerne
- efter 5 min tilsættes tomatblandingen
- varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber
Saucen i denne pølseret har en sur sød smag. Så den er for dig, der er vant til at give din pølseret et skud ketchup. Er du til en mere traditionel tomatsauce, skal du udelukke sukrin og eddike. Indrømmet, så er det her en svensk pølseret i voksenudgaven jeg brugte Sriracha sauce i den helt stærke udgave og ikke 1 tsk, som angivet i opskriften, men hele 2 tsk. Jeg må sige, at man blev meget glad i munden. Det var helt fantastisk! Men altså – hvis du og eventuelt dine unger ikke er helt tossede med chili, så udelad den blot. Det bliver stadig mega godt. Svensk pølseret er og bliver en vinder – selv uden kartofler.
Hej Dorrit. Denne skal helt sikkert laves. Gad vide om man også kunne lave skipperlabskovs med blomkål i stedet for kartofler? Har du prøvet? Hilsen Kirsten
Jeg har ikke prøvet men det kan man sikkert godt ????????
Hej Dorrit. Denne skal helt sikkert laves. Gad vide om man også kunne lave skipperlabskovs med blomkål i stedet for kartofler? Har du prøvet? Hilsen Kirsten