Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Svenske kødboller med mos og ribs

07/12/2016 By Dorrit Nørgaard

svenske kødboller med mosHører du til typen, der kigger langt efter de svenske kødboller med mos i Ikea, – så velkommen i klubben. Disse saftige kødboller med brun sovs, mos og ryste-ribs er en skøn LCHF version.  Det smager slet og ret af mormormad for mig.

4 portioner:

Du skal bruge:

Til kødboller og brun sovs:

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 50 g forårsløg
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk chia frø
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk peber, sort
  • 1 æg

Til sovs:

  • 2 ½ dl boullion f.eks. okse- eller vildtboullion
  • 1 1/4 dl piskefløde
  • ca. ½ tsk johannesbrødkernemel
  • 2 spsk smør og 1 spsk olie stegning
  • sovsekulør
  • evt. salt og peber

Til rysteribs:

  • 120 g ribs friske eller fra frost
  • 2-3 spsk Sukrin Gold

Sådan gør du:

  • hak forårsløgene fint og kom dem sammen med alle alle de andre ingredienser til kødbollerne i en frostpose og ælt dem godt sammen. Brug hænderne udenpå posen og bare giv farsen en ordentlig æltetur, luk posen og smid den på køl. Gør gerne dette dagen før eller nogen timer forinden
  • drys Sukrin Gold ud over de frosne eller friske ribs og rør rundt, lad dem stå og trækket, mens du laver resten
  • tag farsen fra køl og del den i 16 stykker
  • rul dem til kuglerunde kødboller
  • forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn
  • smelt smør og olie på en pande
  • brun kødbollerne, vend dem hyppigt så de forbliver så runde som muligt
  • når de er brune og lækre hele vejen rundt, kommes de i et ildfast fad og steges færdigt i ovnen i 10-15 min
  • i mens laves sovsen
  • hæld bouillon på panden uden at hælde fedtstoffet fra kødbollerne ud
  • kog panden af
  • kom fløden på og lad det simre i et par minutter
  • rør johannesbrødkernemel ud i ½ dl vand – det får konsistens som tapetklister
  • rør blandingen i sovsen lidt ad gangen, til den får den rigtige konsistens
  • afslut med at smage til med salt og  peber, hvis du er frisk tager du 2 tsk af den væske, der har dannet sig med sukrin og ribs, det er lige prikken over i’et i sovsen
  • tilsæt sovsekulør til sovsen har den ønskede farveSvenske kødboller med mos

Vi spiste retten med blomkålsmos. Det er den bedste mos til kødbollerne og den brune sovs, efter min mening. Jeg havde købt frosne ribs i min lokale Fakta. På posen stod der 6 g kh pr. 100 og det lod til at passer meget godt, for Henrik kunne sagtens tåle de 30 gram han fik, der var ikke noget at se på blodsukkeret efterfølgende.

Data fra Madlog i 1 portion uden mos:

Energi: 425 kcal. Protein: 28 g. Kulhydrat: 4,7 g. Fedt: 32 g.

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.655 times, 8 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, Mormormad Tags: Fars, lchf, sauce, svinekød, weekendmad

« LCHF madplan uge 49
LCHF madplan uge 50 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR