Jeg elsker smagen af tequila! Men jeg bliver simpelthen så fuld, så jeg har droppet det. I alt fald midlertidigt indtil mindet fortoner sig; så begynder tequila-shots måske at virke som en god idé igen. – Men så er det heldigt, at man kan lade en kylling drikke sig hønefuld i tequila og lime i et døgns tid, så man kan nyde smagen alligevel. Denne tequila og lime kylling er nok den frækkeste opskrift jeg har prøvet i lang tid. Det er Nigella Lawsons opskrift og hun er jo kendt for at der godt må være smæk på smagen. Det er fuldstændig vildt, hvor meget smag kyllingen tager af tequila og lime. Jeg er stor FAN af hendes opskrift og vi skal lave den igen inden længe, for den er ikke spor besværlig at lave. Hvis man skal have gæster, synes jeg kun det er en fordel af kyllingen helst skal marinere i 24 timer, så man bare skal putte kylingen i ovnen på dagen. Gå på rov i barskabet og omsæt dine slatter til stor stor smag.
3-4 personer
Du skal bruge:
- en hel kylling 1200-1400 g
- 2 økologiske limefrugter uden overfladebehandling
- 0,75 dl tequila
- et drys chili-flager, lidt mere hvis du kan lide chili
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- del kyllingen i alle led, vinger, lår – flæk brystet og skær ryggen af. Gem ryggen til at lave fond af, sammen med vingespidserne.
- riv skallen af de to lime frugter uden at få for meget af det hvide med.
- pres saften af de to lime frugter
- bland med tequila, salt, chiliflager og olievenolie i en stærk frysepose
- lad kyllingen marinere i køleskabet i 24 timer – alternativt så længe som muligt – men tro mig det er godt når den har marineret længe
- sæt ovnen på 225 grader almindelig ovn
- læg kyllingestykkerne i et ildfast fad hæld halvdelen af marinaden ved
- sæt kyllingen i ovnen i 25 minutter på midterste rille
- tag kyllingen ud og tilsæt resten af marinaden
- steg kyllingen i yderligere 25-30 min
- brun lidt til sidst, hvis kyllingen er for bleg
- tag kyllingen op af fadet
- skrab fadet i bunden, så du får alt det gode med
- si saucen – hvis der ikke er ret meget væde kan du tilsætte lidt kogende vand, for at få alt det gode med fra fadet
- om nødvendigt så kog stegeskyen ind, til den bliver en smule tyk og bliver som en smuk brun glace.
- anret kyllingen, kom en smule glace over og den bliver smuk gyldenbrun
- server eventuelt med en blandet salat med lidt avocado
Jeg blev overrasket over hvor meget af tequila & lime smagen, kyllingen havde taget til sig. Den var ganske meget mør, frisk og smagfuld på den temmelig festlige måde. Den lidt fede avocado i salaten fungerede godt sammen med smagen af tequila og lime. Vi spiste salaten med en ret neutral creme fraiche dressing. Det var en perfekt sammensætning. Marinaden bliver til den dejligste glace, der leverer ekstra smag og en smuk glinsende overflade til kyllingen.
Skriv et svar