Tomaterne er fantastiske i øjeblikket. Måske plukker du dem selv i dit drivhus lige nu? Mine står på friland, så der er ingen tomater på endnu. Når vi griller, hvilket er næsten hver dag i øjeblikket, så kan jeg godt lide en kold sauce til mit kød. Denne her indeholder solmodne tomater og er hurtig og nem at lave, du kan godt lave til flere dage for den holder sig fint et par dage i køleskabet. Du kan lave denne tomatdressing grov eller hakke dine tomater fint. Faktisk smager den lidt som en slags tomatremoulade.
Til 3 portioner.
Du skal bruge:
- 50 g mayonnaise
- 50 g creme fraiche 38%
- 25 g cornichoner
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- 1/4 tsk løgpulver
- ½ tsk sriracha hot chili sauce, eller bare lidt chili pulver – hvis du hader chili så lad være med at komme det i.
- 100 g tomat
- ½ dl klippet purløg
- 1 tsk Sukrin Gold
Sådan gør du:
- halvér dine tomater og skrab så mange kerner ud som muligt
- skær dine tomater i tern – fine eller grove som du kan lide det
- hak cornichoner fint eller groft som du kan lide det.
- klip purløg i passende længder
- tilsæt mayo, creme fraiche, hvidløgspulver, løgpulver, hotsauce og Sukrin Gold
- bland godt sammen og sæt på køl, til du skal bruge den.
Vi spiste saucen til grillet hakkebøf med grillet spidskål og grønne asparges. Manden lavede gode madlyde, mens han spiste det, men han er også stor fan af thousand island, og remoulade og det her er nærmest en krydsning.
Jeg lavede dobbelt portion, for i aften skal vi have kylling på grillen, med en simpel grøn salat, med danske agurker, radisser og andet godt og så kommer dressingen i spil igen. Det er fantastisk at kunne være ude hele tiden. Det er til at blive rigtig glad i låget af.
Når du køber cornichoner så skal kulhydratindholdet ligge på omkring 3 g pr. 100 g. Jeg køber mine i Netto og jeg bruger dem også til hjemmelavet remoulade og som lidt surt på en tapastallerken.
Data fra Madlog for 1 portion dressing
Energi: 189 kcal. Protein: 1 g Kulhydrat: 2,3g Fedt: 20g
Data fra Madlog for 1 portion dressing med 1 hakkebøf af 165 g oksekød, ca. 115 g spidskål og 80 g grønne asparges:
Skriv et svar