Her i Julemåneden, kan man godt have brug for noget helt andet. Noget der er let, sundt og smager velkendt og godt. Denne ret med torsk, karrysauce, blomkålsris og bacon, har jeg lavet også inden LCHF. Nu spiser vi den bare med blomkålsris istedet for almindelige ris. Blomkålsrisene er spiffet lidt op med ristet kokosmel. Det giver dem lidt ekstra bid og smager lækkert med karrysaucen. Denne LCHF version, smager ikke alene godt. Den ligger også godt i maven.
3 portioner
Du skal bruge:
- 450 g torsk, filet
- 100 g bacon i tern
- 1 spsk mild karry
- 50 g forårsløg
- 1 dl hvidvin, tør
- 2 dl kyllinge- eller fiskefond
- 1 dl piskefløde, fløde 38%
- ca. 1/2 tsk johannesbrødkernemel rørt ud i ½ dl vand til jævning
- 450 g blomkål
- 30 g kokosmel
- 225 g grønne bønner
- 1 spsk smør
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du – karrysauce:
- hak forårløgene fint
- smelt smøret i en gryde og sautér forårsløg i smøret, de må ikke tage farve
- når løgene er bløde tilsættes karry og sauteres med i et par minutter, til den afgiver aroma
- tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til det halve
- tilsæt fonden og lad det reducere til du ca. har 2 dl tilbage
- tilsæt fløden og lad det koge ind til der er forsvundet ca. ½ dl
- vigtigst af alt smag dig frem, til du synes det er tosset godt
- rør johannesbrødkernemel ud i vand, hvis du gerne vil have jævnet saucen
- rør lidt jævning i ad gangen til saucen har den ønskede konsistens
Sådan gør du – fisk:
- Steg baconternene til de er netop sprøde, gem baconfedtet til at stege i en anden dag
- tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- rist kokosmelet på en tør pande, det skal blive lysebrunt
- hak blomkålen i en foodprocessor
- del fisken i lige store stykker
- læg dem i et lille fad med bagepapir i bunden
- læg fiskestykkerne, så de er ca. lige tykke – læg eventuelt nogle af stykkerne dobbelt
- krydder med salt og peber
- hæld lidt olivenolie over
- sæt fisken i ovnen i 20 min
Sådan gør du – blomkålsris:
- varm blomkålsrisen igennem på panden, den skal ikke blive brun, kun tilberedes så den afgiver væske – den må gerne have lidt bid
- de sidste 2 min tilsættes kokosmelet og et nip salt
- kog bønnerne ca. 5 min og hæld vandet fra
- anret fisken med karrysaucen, grønne bønner og blomkålsrisene, drys med bacon til sidst
Der er ikke andet at sige, end at man bare føler, at man gør sin krop en stor tjeneste, når man spiser på denne måde. Saucen smager forrygende, der er ganske vist hvidvin i, men alkoholen er helt kogt væk, så den primært tilføjer en aromatisk syre til saucen, som klæder torsken rigtig godt. Baconen tilføjer salt og røgsmag og lækker sprødhed.
Karrysaucen kan sagtens anvendes til mange andre ting. Johannesbrødkernemel rørt ud i vand får næsten samme konsistens som tapetklister og det er en jævning der er rigtig nem at arbejde med, man skal bare lige vænne sig til bruge mindre mængder en dengang man brugte maizena.
Hvis du gerne vil prøve andre retter med torsk, kan du finde en lækker sag med hvidløg og urter i dette link.
Data fra Madlog pr. portion:
Energi: 478 kcal Protein: 40 g Kulhydrat: 12 g Fedt: 28 g
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Rigtigt lækkert! Saucen smagte fantastisk, lavede en dobbelt portion da vi er store sauce-spisere her i huset! Det var svært for mig at få jævningen til at virke, den blev meget meget tyk og lå i store klumper i saucen indtil jeg pressede dem gennem en si. Jeg brugte Lange til retten i stedet for torsk, og den skulle kun have 10 min i ovnen. MEN det er en klar favorit for mig og familien!
Det er dejligt at høre 🙂 nu rører jeg ikke mere johannesbrødkernemel ud i vand mere, jeg drysser det bare i et tyndt lang ud over det der skal jævnes – rører og gentager til det er tykt nok. Det er jo ikke helt så nemt som med maizena, men prøv engang og se om det er bedre.