Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Torsk med karrysauce, blomkålsris og bacon

22/12/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF torsk med karrysauce og blomkålsris

Her i Julemåneden, kan man godt have brug for noget helt andet. Noget der er let, sundt og smager velkendt og godt. Denne ret med torsk, karrysauce, blomkålsris og bacon, har jeg lavet også inden LCHF. Nu spiser vi den bare med blomkålsris istedet for almindelige ris. Blomkålsrisene er spiffet lidt op med ristet kokosmel. Det giver dem lidt ekstra bid og smager lækkert med karrysaucen. Denne LCHF version, smager ikke alene godt. Den ligger også godt i maven.

3 portioner

Du skal bruge:

  • 450 g torsk, filet
  • 100 g bacon i tern
  • 1 spsk mild karry
  • 50 g forårsløg
  • 1 dl hvidvin, tør
  • 2 dl kyllinge- eller fiskefond
  • 1 dl piskefløde, fløde 38%
  • ca. 1/2 tsk johannesbrødkernemel rørt ud i ½ dl vand til jævning
  • 450 g blomkål
  • 30 g kokosmel
  • 225 g grønne bønner
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du – karrysauce:

  • hak forårløgene fint
  • smelt smøret i en gryde og sautér forårsløg i smøret, de må ikke tage farve
  • når løgene er bløde tilsættes karry og sauteres med i et par minutter, til den afgiver aroma
  • tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til det halve
  • tilsæt fonden og lad det reducere til du ca. har 2 dl tilbage
  • tilsæt fløden og lad det koge ind til der er forsvundet ca. ½ dl
  • vigtigst af alt smag dig frem, til du synes det er tosset godt
  • rør johannesbrødkernemel ud i vand, hvis du gerne vil have jævnet saucen
  • rør lidt jævning i ad gangen til saucen har den ønskede konsistens

Sådan gør du – fisk:

  • Steg baconternene til de er netop sprøde, gem baconfedtet til at stege i en anden dag
  • tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • rist kokosmelet på en tør pande, det skal blive lysebrunt
  • hak blomkålen i en foodprocessor
  • del fisken i lige store stykker
  • læg dem i et lille fad med bagepapir i bunden
  • læg fiskestykkerne, så de er ca. lige tykke – læg eventuelt nogle af stykkerne dobbelt
  • krydder med salt og peber
  • hæld lidt olivenolie over
  • sæt fisken i ovnen i 20 min

Sådan gør du – blomkålsris:

  • varm blomkålsrisen igennem på panden, den skal ikke blive brun, kun tilberedes så den afgiver væske – den må gerne have lidt bid
  • de sidste 2 min tilsættes kokosmelet og et nip salt
  • kog bønnerne ca. 5 min og hæld vandet fra
  • anret fisken med karrysaucen, grønne bønner og blomkålsrisene, drys med bacon til sidst

LCHF torsk med karrysauce og blomkålsris

Der er ikke andet at sige, end at man bare føler, at man gør sin krop en stor tjeneste, når man spiser på denne måde. Saucen smager forrygende, der er ganske vist hvidvin i, men alkoholen er helt kogt væk, så den primært tilføjer en aromatisk syre til saucen, som klæder torsken rigtig godt. Baconen tilføjer salt og røgsmag og lækker sprødhed.

Karrysaucen kan sagtens anvendes til mange andre ting. Johannesbrødkernemel rørt ud i vand får næsten samme konsistens som tapetklister og det er en jævning der er rigtig nem at arbejde med, man skal bare lige vænne sig til bruge mindre mængder en dengang man brugte maizena.

Hvis du gerne vil prøve andre retter med torsk, kan du finde en lækker sag med hvidløg og urter i dette link.

LCHF torsk med karrysauce og blomkålsris

Data fra Madlog pr. portion:

Energi: 478 kcal Protein: 40 g Kulhydrat: 12 g Fedt: 28 g

Indlægget indeholder affiliate links.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 7.073 times, 104 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Fisk, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF Tags: aftensmad, blomkål, Fisk, karry, sauce

« LCHF madpakke boller
LCHF madplan uge 5 »

Kommentarer

  1. Kirsten Haahr skriver

    28/08/2020 kl. 19:53

    Rigtigt lækkert! Saucen smagte fantastisk, lavede en dobbelt portion da vi er store sauce-spisere her i huset! Det var svært for mig at få jævningen til at virke, den blev meget meget tyk og lå i store klumper i saucen indtil jeg pressede dem gennem en si. Jeg brugte Lange til retten i stedet for torsk, og den skulle kun have 10 min i ovnen. MEN det er en klar favorit for mig og familien!

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      07/09/2020 kl. 12:29

      Det er dejligt at høre 🙂 nu rører jeg ikke mere johannesbrødkernemel ud i vand mere, jeg drysser det bare i et tyndt lang ud over det der skal jævnes – rører og gentager til det er tykt nok. Det er jo ikke helt så nemt som med maizena, men prøv engang og se om det er bedre.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR