Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Tunmousse

05/04/2017 By Dorrit Nørgaard

LCHF tunmousseI 80’erne gjorde man klogt i at spise lidt hjemmefra, så man kunne klare sig frem til hovedretten, hvis man ikke kunne lide tunmousse. Der var nemlig ret stor sansynlighed for, at det var forretten. Tunmousse har hængt ved, sådan on and off lidt ligesom landgangsbrød. Jeg elsker stadig tunmousse dresset lidt op med en god dressing og lidt rejer. Nu er det forår og det kribler for at spise tunmousse på altanen. Så her får I min version. Jeg kan bedst lide tunmousse, hvor fisken er helt rørt ud og hvor det er krydderurter og løg, der tilføjer lidt struktur til moussen.

Du skal bruge:

  • 300 g tun i vand (jeg bruger ikke tun i olie, da den ofter ligger i en olie af meget tvivlsom herkomst)
  • 4 spsk limesaft
  • 75 g mayonnaise
  • 75 g creme fraiche 38%
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk chili, rød
  • 4 stk husblas
  • 40 g forårsløg
  • en håndfuld krydderurter, f.eks. dild.
  • smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra limesaft

Sådan gør du:

  • sæt husbladsen i blød i koldt vand
  • hæld fløden op i den skål du skal piske den i, dette for at den ikke er iskold når den kommer i moussen
  • hak, forårsløg, krydderurter 
  • kom tun, limesaft, mayonaise og creme fraiche i en foodprocessor
  • kør blandingen til den næsten ønskede konsistens, grov eller fin, som du selv kan lide det
  • smelt husbladsen over vandbad, – jeg har en lille målekop, som jeg sætter ned i varmt vand
  • lad husbladsen køle lidt, så den ikke er brandvarm
  • hæld den i massen foodprocessoren mens den kører i en tynd stråle
  • pisk fløden stiv
  • kom massen fra foodprocessoren over i en skål
  • bland de hakkede urter og chilien i
  • vend den piskede fløde forsigtigt i
  • smag husbladsen til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra limesaft
  • sæt tunmoussen på køl, gerne til næste dag, da smagen udvikler sig bliver bedre dagen efter.

Hvis du vil servere tunmoussen i skiver, kan du beklæde en form med plast film, så er den meget nem at vende ud og skære i skiver. Jeg dyppede en ske i varmt og vand, trak den gennem moussen og lavede kugler,  som jeg serverede på en bund af salatblade og tomatskiver med lidt rejer, agurk, frisk dild og min thousand island dressing til. Hvis du ønsker brød til anretningen kan jeg anbefale flute. Resten af moussen spiste vi som smørepålæg på kernebrød. Jeg spiste det faktisk til morgenmad på kernebrød med skiver af agurk, det var bare så godt 🙂 og mættede dejligt.

Data fra Madlog i 100 g tunmousse uden tilbehør:

Energi: 248 kcal Protein: 12 g Kulhydrat: 2 g Fedt:21,5 g

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.559 times, 13 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Frokostret, gæstemad, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Mormormad Tags: forår, Frokost, salat, sommer, weekendmad

« LCHF madplan uge 14/2017
LCHF madplan uge 15/2017 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR