Utimate burger er store ord, men det er den bedste burger kombination jeg har lavet indtil videre. Perfekt saftig og lækker uden at være vildt snasket. En pæn ordentlig stilfuld burger, kan man vist godt sige. Løgringene med bacon udenom er den ekstra waw-faktor, som både tilføjer god smag og lidt ekstra stil over projektet.
2 burgere
Du skal bruge:
- 250 g hakket oksekød 8-10% fedt
- 4 løgringe
- 40 g gorgonzola
- 2 LCHF burgerboller
- 4 blade hjertesalat
- 4 skiver tomat
- ca. 80 g champignon
- 3 tsk sukkerreduceret ketchup
- 3 tsk mayonnaise
- halvt smør, halvt kokosolie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du:
- bag burgerbollerne – vi har altid nogen i fryseren opskriften finder du her
- sæt gang i løgringene opskriften finder du her
- form dine bøffer, de skal formes så de er lige en anelse større end burgerbollerne, for de svinder en smule
- krydder bøfferne med salt og peber
- gør et par skiver gorgonzola klar til til hver bøf
- skær dine champignons i ca. 1 cm tykke skiver, jeg brugte en enkelt stor portebello, men du kan også bruge almindelige champignons
- smelt kokosolie og smør på panden
- steg dine bøffer og dine champignons 3 min på den ene side
- vend champignons og bøffer – læg osten på den varme side af bøfferne og steg yderligere 3 min
- herefter fordeles champignonskiverne på bøfferne – osten får dem til at hænge fast
- rist dine boller på skærefladen
- gør salatblade og tomatskiver klar
- smør mayonnaise på den underste let afkølede bolle
- læg salat og tomat på
- når bøffen er færdig lægges den ovenpå tomatskiverne og du afslutter med løgringene og toppen af bollen smurt med ketchup
Til dem der ikke er så vilde med gorgonzola, kan man bruge almindelig ost, men det giver altså et helt andet resultat. Treenigheden af gorgonzola, bacon og champignon er guddommelig. Jeg bruger altid oksekød med 8-10% fedt når jeg laver burgere, det giver en ikke for tør bøf, der ikke svinder alt for meget. Hvis du ikke spiser brøderstatninger, så server blot burgeren på de største blade af et iceberg salathoved, pak dem lidt sammen om bøffen, så kan du spise den håndholdt.
Tips:
Bukker du under for fristelsen til at bage burgerbollerne, så skal du lige vide at de også smager godt som ganske almindelige morgenboller med en skive ost. Så bager jeg dem bare en tand mindre og får 8 ud af en portion.
Når du alligevel er igang med at spise burger, så kig også forbi vores Big Mac Wannabe og vores Filet ó Fish Wannabe, de er også virkelig lækre 😛
Skriv et svar