Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Valnøddeboller

03/06/2018 By Dorrit Nørgaard 6 kommentarer

LCHF brødLCHF brød – vi spiser det hver dag i én eller anden afskygning. Vi har levet 100% LCHF de sidste 4-5 år og det er sådan vi skal leve resten af vores dage. Med mindre de finder en kur for type 1 diabetes. Det er vigtigt at sige at vi ikke lever af brød, men det er en dejlig variation at have i sit kost repetoire, så man hver dag får forskellige smage og konsistenser. Disse valnøddeboller  har en dejlig smag som man også kender fra valnøddeboller lavet med almindeligt mel.

8 stk

Du skal bruge:

  • 2 dl pofiber
  • 1 dl affedtet mandelmel fra Funktionel Mad
  • 35 g hakkede valnødder
  • 100 g revet gouda ost
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk fiberHUSK (den pulvariserede gule HUSK)
  • ½ tsk salt
  • 3 stk æggehvider – ialt 105 g
  • 2 large Æg
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • 2 spsk eddike – jeg bruger æblecider – men helt almindelig eddike kan også sagtens bruges.
  • 3/4 dl vand
  • evt. lidt lækkert flagesalt

Sådan gør du:

  • bland alle de tørre ingredienser med den revne ost, undtagen flagesalt – tag en lille smule valnødder fra til drys
  • bland æggehvider, æg, creme fraiche, eddike og vand
  • hæld de våde ingredienser ned i de tørre og rør godt til – jeg bruger en dejskraber
  • når dejen hænger sammen, lad den stå et par minutter, så samler den sig yderligere og bliver til at arbejde med
  • rul dejen til en tyk pølse og skær ud i 8 stykker
  • gør dine hænder fugtige og rul til kugler som sættes på bagepapir
  • tryk bollerne lidt ned så de bliver ca 1½-2 cm høje – de flader nemlig ikke selv ud – hæver blot lidt op og til siderne, så de skal i facon fra starten
  • drys med en anelse lækkert flagesalt og lidt hakkede valnødder.
  • bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min
  • afkøles på en rist

LCHF bollerValnøddeboller

Det klassiske spørgsmål – “Smager de af æg?” Nej! det gør de ikke, så selv LCHF brødhadere bør kunne lide dem. 

Vi bager dobbelt portion og Henrik har dem som boller til at riste til hans morgenmad. 

Vær OBS på, at dette ikke er et gærbrød – det skal ikke æltes. Bagepulver begynder at virke så snart det bliver vådt, – så mix dem sammen, form dem og sæt dem i ovnen. Ligeledes anbefaler jeg at være nøjatig når du måler af, det giver det bedste resultat. – Det er så nemt at man næsten ikke fatter det 🙂

Valnøddebollerne skal opbevares i køleskab og er fryseegnede.

LCHF valnøddeboller

Data fra Madlog for 1 bolle:

Energi: 150 kcal, Protein: 10 g, Kulhydrat 2,5 g, Fedt: 10 g. 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 5.291 times, 36 visits today)

Skrevet i: Brød, Comfort food, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, LCHF Striks, Morgenmad, Under 25 g KH om dagen Tags: brød, lchf, madpakke, morgenmad, tilbehør

« Tomatdressing
En uges LCHF fra ALDI »

Kommentarer

  1. Joan skriver

    14/05/2019 kl. 12:38

    Super lækre boller- hver gang 🙂 Tak for opskrift

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      15/05/2019 kl. 11:33

      Velbekomme 🙂 Det er dejligt du kan lide dem 🙂

      Svar
  2. Mette skriver

    27/09/2019 kl. 10:46

    Hvis jeg bare har almindeligt mandelmel fra supermarkedet, vil det gøre bollerne meget anderledes – og på hvilken måde? Tak🤪

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      25/10/2019 kl. 13:15

      Når du bruger almindelig mandelmel, skal du bruge dobbelt mængde. Det vil bare gøre bollerne lidt tungere, men det vil smage udemærket 🙂

      Svar
  3. Carlpotek skriver

    24/10/2019 kl. 16:04

    Hej Dorrit. Tak for den dejlige opskrift! Vi nød det 🙂

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      25/10/2019 kl. 13:11

      Tusind tak for din tilbagemelding 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift LCHF salat

Roastbeefsalat med peberrodsdressing.

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR