LCHF brød – vi spiser det hver dag i én eller anden afskygning. Vi har levet 100% LCHF de sidste 4-5 år og det er sådan vi skal leve resten af vores dage. Med mindre de finder en kur for type 1 diabetes. Det er vigtigt at sige at vi ikke lever af brød, men det er en dejlig variation at have i sit kost repetoire, så man hver dag får forskellige smage og konsistenser. Disse valnøddeboller har en dejlig smag som man også kender fra valnøddeboller lavet med almindeligt mel.
8 stk
Du skal bruge:
- 2 dl pofiber
- 1 dl affedtet mandelmel fra Funktionel Mad
- 35 g hakkede valnødder
- 100 g revet gouda ost
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk fiberHUSK (den pulvariserede gule HUSK)
- ½ tsk salt
- 3 stk æggehvider – ialt 105 g
- 2 large Æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 2 spsk eddike – jeg bruger æblecider – men helt almindelig eddike kan også sagtens bruges.
- 3/4 dl vand
- evt. lidt lækkert flagesalt
Sådan gør du:
- bland alle de tørre ingredienser med den revne ost, undtagen flagesalt – tag en lille smule valnødder fra til drys
- bland æggehvider, æg, creme fraiche, eddike og vand
- hæld de våde ingredienser ned i de tørre og rør godt til – jeg bruger en dejskraber
- når dejen hænger sammen, lad den stå et par minutter, så samler den sig yderligere og bliver til at arbejde med
- rul dejen til en tyk pølse og skær ud i 8 stykker
- gør dine hænder fugtige og rul til kugler som sættes på bagepapir
- tryk bollerne lidt ned så de bliver ca 1½-2 cm høje – de flader nemlig ikke selv ud – hæver blot lidt op og til siderne, så de skal i facon fra starten
- drys med en anelse lækkert flagesalt og lidt hakkede valnødder.
- bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min
- afkøles på en rist
Det klassiske spørgsmål – “Smager de af æg?” Nej! det gør de ikke, så selv LCHF brødhadere bør kunne lide dem.
Vi bager dobbelt portion og Henrik har dem som boller til at riste til hans morgenmad.
Vær OBS på, at dette ikke er et gærbrød – det skal ikke æltes. Bagepulver begynder at virke så snart det bliver vådt, – så mix dem sammen, form dem og sæt dem i ovnen. Ligeledes anbefaler jeg at være nøjatig når du måler af, det giver det bedste resultat. – Det er så nemt at man næsten ikke fatter det 🙂
Valnøddebollerne skal opbevares i køleskab og er fryseegnede.
Data fra Madlog for 1 bolle:
Energi: 150 kcal, Protein: 10 g, Kulhydrat 2,5 g, Fedt: 10 g.
Super lækre boller- hver gang 🙂 Tak for opskrift
Velbekomme 🙂 Det er dejligt du kan lide dem 🙂
Hvis jeg bare har almindeligt mandelmel fra supermarkedet, vil det gøre bollerne meget anderledes – og på hvilken måde? Tak🤪
Når du bruger almindelig mandelmel, skal du bruge dobbelt mængde. Det vil bare gøre bollerne lidt tungere, men det vil smage udemærket 🙂
Hej Dorrit. Tak for den dejlige opskrift! Vi nød det 🙂
Tusind tak for din tilbagemelding 🙂