Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Valnøddekage fra Svinkløv Badehotel

05/10/2016 By Dorrit Nørgaard

text-here

Man skal ikke udsætte ting. Det ved jeg jo egentlig godt. Alligevel lykkedes det mig at udsætte et besøg til Svinkløv Badehotel så længe, at hotellet nåede at brænde ned til grunden. ØV! Der arbejdes på finde ud af, hvordan man kan få genopbygget hotellet. I mellemtiden har jeg lavet Svinkløv Badehotels berømte valnøddekage til en sukkerfri, glutenfri LCHF udgave. Lagkagebundene til denne kage er florlette og lidt mere porrøse end almindelige lagkagebunde. Du skal ikke bage dem i form, men direkte på bagepapiret, så kan papiret let trækkes af, når lagkagebundene er kolde, uden de går i stykker.  

Til valnøddekrokanten skal du bruge:

  • 50 g Sukrin Gold
  • 100 gram valnødder

Til lagkagebundene skal du bruge:

  • 100 g Sukrin Gold
  • 4 store æg
  • 50 g affedtet mandelmel – jeg brugte den fra Funktionelmad
  • 1½ tsk FiberHUSK
  • 2 tsk bagepulver

Til fyldet skal du bruge:

  • 5 dl piskefløde
  • 1-2 tsk nescafe
  • 50 g chokolade, jeg brugte en mørk chokolade sødet med stevia
  • den hakkede valnøddekrokant

Til chokolade på toppen skal du bruge:

  • 50 g mørk chokolade -jeg brugte en mørk chokolade sødet med stevia
  • 1 tsk neutral kokosolie

Sådan gør du:

  • start med at lave valnøddekrokanten (det er så nemt du ikk fatter det)
  • tag valnødder fra, hvis du vil bruge nogen til pynt
  • strø Sukrin Gold jævnt ud over en pande
  • smelt sukrinen uden at røre i den
  • når sukrinen er smeltet hældes valnødderne i
  • skru ned på lav varme
  • rør godt rundt til det meste af sukrinen har sat sig fast på valnødderne
  • hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
  • nu gælder det lagkagebundene
  • gør et vandbad klar – varmt vand der bobler lidt i en gryde
  • find en skål der kan stå over gryden uden at røre vandet
  • pisk æg og Sukrin Gold til lagkagebundene over vandbadet til du har en meget luftig masse
  • si mandelmel, FiberHusk og bagepulver ned i æggemassen
  • vend den forsigtigt ind i  æggemassen
  • tegn 3 lige store cirkler på bagepapir ca. 22 cm i diameter
  • fordel dejen i 3 lige store klatter i midten af cirklen
  • med en ske eller dejskraber fordel dejen jævnt ud til stregen af cirklen
  • bag lagkagebundene i 4-5 min til de er let brune ved 200 grader varmluft
  • lad lagkagebundene køle af
  • pisk fløden med nescafe – reguler selv kaffesmagen så den passer dig
  • hak chokoladen og valnøddekrokanten og vend den i fløden
  • fordel fløden mellem de to bunde
  • smelt chokolade og kokosfedt til at smøre på toppen – jeg brugte mikrobølgeovnen – kørte korte intervaller og rørte ind i mellem
  • Jeg fordelte chokoladen på kagen med en bagepensel
  • pynt med valnødder og kagen er klar – stil den gerne på køl lidt.

Valnødde kage fra Svinkløv Badehotel

Jeg har ændret en lille smule i forhold til originalopskriften. I originaludgaven har kagen mocca glasur. Her har den smeltet chokolade på toppen. Kaffesmagen ville jeg have i kagen. Derfor rykkede jeg lidt om på ingredienserne, så kaffen kom i fløden. Henrik spiste et stort stykke og tog insulin til. Kagen gav ingen brat stigning i hans blodsukker – der skete absolut ingenting på blodsukkerkurven. Efter al denne tid på LCHF, kan jeg stadig ikke helt fatte det er rigtigt. Kagen smagte skønt og kunne sagtens spises uden sol og havudsigt. Man kunne absolut ikke smage, at den både var uden sukker- og glutenfri.

Valnøddekage fra Svinkløv badehotel

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 7.712 times, 28 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, gæstemad, Kage, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Mormormad, Sommer Tags: afterdinner, candlelight, chokolade, Dessert, lchf, mandelmel, sukkerfriguf, sukrin, weekendmad

« Kålpandekage
LCHF madplan uge 41 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR