Man skal ikke udsætte ting. Det ved jeg jo egentlig godt. Alligevel lykkedes det mig at udsætte et besøg til Svinkløv Badehotel så længe, at hotellet nåede at brænde ned til grunden. ØV! Der arbejdes på finde ud af, hvordan man kan få genopbygget hotellet. I mellemtiden har jeg lavet Svinkløv Badehotels berømte valnøddekage til en sukkerfri, glutenfri LCHF udgave. Lagkagebundene til denne kage er florlette og lidt mere porrøse end almindelige lagkagebunde. Du skal ikke bage dem i form, men direkte på bagepapiret, så kan papiret let trækkes af, når lagkagebundene er kolde, uden de går i stykker.
Til valnøddekrokanten skal du bruge:
- 50 g Sukrin Gold
- 100 gram valnødder
Til lagkagebundene skal du bruge:
- 100 g Sukrin Gold
- 4 store æg
- 50 g affedtet mandelmel – jeg brugte den fra Funktionelmad
- 1½ tsk FiberHUSK
- 2 tsk bagepulver
Til fyldet skal du bruge:
- 5 dl piskefløde
- 1-2 tsk nescafe
- 50 g chokolade, jeg brugte en mørk chokolade sødet med stevia
- den hakkede valnøddekrokant
Til chokolade på toppen skal du bruge:
- 50 g mørk chokolade -jeg brugte en mørk chokolade sødet med stevia
- 1 tsk neutral kokosolie
Sådan gør du:
- start med at lave valnøddekrokanten (det er så nemt du ikk fatter det)
- tag valnødder fra, hvis du vil bruge nogen til pynt
- strø Sukrin Gold jævnt ud over en pande
- smelt sukrinen uden at røre i den
- når sukrinen er smeltet hældes valnødderne i
- skru ned på lav varme
- rør godt rundt til det meste af sukrinen har sat sig fast på valnødderne
- hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- nu gælder det lagkagebundene
- gør et vandbad klar – varmt vand der bobler lidt i en gryde
- find en skål der kan stå over gryden uden at røre vandet
- pisk æg og Sukrin Gold til lagkagebundene over vandbadet til du har en meget luftig masse
- si mandelmel, FiberHusk og bagepulver ned i æggemassen
- vend den forsigtigt ind i æggemassen
- tegn 3 lige store cirkler på bagepapir ca. 22 cm i diameter
- fordel dejen i 3 lige store klatter i midten af cirklen
- med en ske eller dejskraber fordel dejen jævnt ud til stregen af cirklen
- bag lagkagebundene i 4-5 min til de er let brune ved 200 grader varmluft
- lad lagkagebundene køle af
- pisk fløden med nescafe – reguler selv kaffesmagen så den passer dig
- hak chokoladen og valnøddekrokanten og vend den i fløden
- fordel fløden mellem de to bunde
- smelt chokolade og kokosfedt til at smøre på toppen – jeg brugte mikrobølgeovnen – kørte korte intervaller og rørte ind i mellem
- Jeg fordelte chokoladen på kagen med en bagepensel
- pynt med valnødder og kagen er klar – stil den gerne på køl lidt.
Jeg har ændret en lille smule i forhold til originalopskriften. I originaludgaven har kagen mocca glasur. Her har den smeltet chokolade på toppen. Kaffesmagen ville jeg have i kagen. Derfor rykkede jeg lidt om på ingredienserne, så kaffen kom i fløden. Henrik spiste et stort stykke og tog insulin til. Kagen gav ingen brat stigning i hans blodsukker – der skete absolut ingenting på blodsukkerkurven. Efter al denne tid på LCHF, kan jeg stadig ikke helt fatte det er rigtigt. Kagen smagte skønt og kunne sagtens spises uden sol og havudsigt. Man kunne absolut ikke smage, at den både var uden sukker- og glutenfri.