Sommeren er over os og der skal grilles. Lav denne lækre whiskey-marinade til dine grill-spyd. Jeg kan godt lidt at bruge nakkekoteletter til grill-spyd, fordi de har en god fedt-marmorering, så grillspydene bliver saftige, fulde af smag og ikke spor tørre.
6-10 stk
Du skal bruge:
- 1½ spsk whiskey
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 tsk soja sauce
- 2 spsk sukkerreduceret ketchup
- 1 fed hvidløg – fintrevet eller presset
- 1 spsk sukrin gold
- ½ tsk røget paprika
- 400 g nakkekoteletter
Sådan gør du:
- skær 4-6 strimler på den længste led ud af hver kotelet
- bland ingredienserne til marinaden sammen
- kom kødstrimlerne i en frostpose og hæld marinaden i
- arbejd marinaden godt rundt om kødstrimlerne
- lægges i køleskabet – helst i 24 timer
- sæt strimlerne på træspyd der har ligget i blød i vand
- kødet sættes på spydet i zig zag
- grilles i 10-20 min afhængig af hvor meget gang der er i din grill, of hvor tykke du har skåret dine kødstrimler
- hvis der er lidt marinade tilbage i posen, pensles det på kødet mens der grilles
- vendes så der er karamelisering på alle sider
Jeg serverede grillspydene på blomkålsfladbrød med en lille salat lavet af:
- 100 g salat
- 50 g agurk
- 50 g radise
- 50 g rødløg
Dressingen på billedet er en lækker dressing med lime og mynte, der passede perfekt til det krydrede grillede kød. Hver person spiste 2 fladbrød, 2 grillspyd, salat og dressing. Hvis du ikke har tid til at fifle rundet med grill-spyd, så kan du pensle nakkekoteletterne med marinaden på begge sider og lade dem ligge i en frostpose i køleskabet i 24 timer. Grill koteletterne og skær dem i strimler og server dem med fladbrød, salat og dressing.
Skriv et svar